Veselinović se povlači iz predsedništva Saveza za Srbiju

Veselinović se povlači iz predsedništva Saveza za Srbiju

Željko Veselinović, predsednik sindikata “Sloga”, saopštio je na Tviteru da se, posle neprimerenog tvita o udovici ubijenog Olivera Ivanovića, povlači iz predsedništva Saveza za Srbiju, svestan da njegove izjave “mogu da nanesu štetu”, uz ocenu da ih “vlast zloupotrebljava”.

Veselinović je ranije na Tviteru napisao: “Pored ovakve žene Oliveru neprijatelj nije bio potreban. Žena koja par meseci nakon ubistva muža đuska po beogradskim klubovima i ne dođe na godišnji parastos ubijenom mužu je žena đavo”.

Tvit je očigledno bio reakcija na odluku Milene Ivanović da ne učestvuje na protestu koji će u sredu, na godišnjicu ubistva Olivera Ivanovića, u Beogradu organizovati SZS.

Veselinović je pre nekoliko meseci na Tviteru vređao premijerku Anu Brnabić, što je izazvalo osudu i vlasti i opozicije i podstaklo zahteve da on napusti SZS.

“Povlačim se iz predsedništva Saveza za Srbiju svestan da neke od mojih impulsivnih izjava mogu da nanesu štetu i da ih vlast zloupotrebljava. Nastaviću borbu protiv režima kroz sindikat čiji sam predsednik sa još većim žarom i energijom”, objavio je u ponedeljak na svom Tviter nalogu Veselinović.

On je najavio da će sindikat Sloga “ostati deo SZS kao osnivač”.

Dragan Đilas, jedan od osnivača Saveza za Srbiju koji se u javnosti doživljava kao njegov neformalni lider, prethodno je izjavio da su Veselinovićeve izjave neprihvatljive.

“Svakodnevne uvrede koje od vlasti trpimo ne mogu da aboliraju nikoga ko na vređanja odgovara na isti način. Posebno ne više puta. Neprihvatljivo je da se bilo koja žena naziva rečima koje je koristio Željko Veselinović. Zato, samo izvinjenje u ovom slučaju nije dovoljno”, objavio je na svom Tviter nalogu Đilas.

Ana Brnabić je reagujući na Veselinovićev tvit SZS nazvala „talibanima“ i sugerisala da bi ta grupacija u slučaju da dođe na vlast od Srbije napravila zemlju u kojoj se „udovice sahranjuju sa muževima“./IBNA