Većina u Albaniji odlučila da radi bez opozicije u Parlamentu

Većina u Albaniji odlučila da radi bez opozicije u Parlamentu

Levičarska većina u albanskom parlamentu odlučila je da nastavi raditi normalno nakon odluke opozicionih poslanika da podnesu ostavke, zahtevajući prijevremene izbore.

Premijer Edi Rama sazvao je sastanak parlamentarne grupe svoje stranke i zamolio ih da se pripreme za nastavak normalnog dnevnog reda parlamenta.

Gospodin Rama je rekao poslanicima da će, uprkos odluci opozicije da podnese ostavke, parlament nastaviti sa svojim normalnim programom kako bi usvojio zakone koje je vlada podnela. Premijer je najavio da se očekuje da u četvrtak parlament usvoji dva zakona o reformi pravosuđa.

Šef parlamentarne grupe Socijalističke partije, Taulant Balla, izjavio je novinarima da će ove sedmice u parlamentu biti glasano o dva važna zakona. “U četvrtak ćemo glasati o važnim zakonima koji se tiču Visokog tužilačkog vijeća i Visokog sudskog savjeta”, rekao je Balla.

U međuvremenu, premijer Edi Rama zatražio je od socijalističkih poslanika da obave neophodne pripreme za lokalne izbore 30. juna.

Rama je odbacio mogućnost održavanja vanrednih opštih izbora, što je ujedno i glavni zahtev koji je opozicija dala. / ibna /