Srbija dodelila najviše državne počasti bugarskom premijeru Borissovu

Srbija dodelila najviše državne počasti bugarskom premijeru Borissovu

Srbija je dodelila svoju najvišu državnu počast bugarskom premijeru Bojku Borissovu, saopštila je informativna služba bugarske Vlade.

Orden Republike Srbije na lenti dodeljen je Borisovu “za razvoj i konsolidaciju mirne saradnje i prijateljskih odnosa između Republike Srbije i Republike Bugarske”.

“Dozvolite mi da prihvatim ovu nagradu u ime svih Bugara koji su uložili ogromne napore tokom bugarskog predsedavanja (Savetom EU) – svima koji veruju da je Srbija integralni deo Evrope, da će uskoro biti član Evropske unije,“ kazao je Borissov na svečanosti na kojoj mu predsjednik Srbije Aleksandar Vučić ukazao počast.

Borissov je rekao da nema boljeg puta nego da komšije budu članice EU, jer bi zajedno mogli raditi na identifikovanim infrastrukturnim projektima – železnicama, autoputevima, gasovodima, turizmu.

“Uveravam vas da bez obzira koliko je svet težak, koliko god da su teške odluke koje donosimo, pogotovo posle rata – verujem i vidim da je Srbija na pravom putu i ​​da ništa nije bolje od prijateljstva, mira i dobrog zajedništva,“ rekao je Borissov. / IBNA