Pacoli poziva predsednika Srbije Vučića da prizna Republiku Kosovo

Pacoli poziva predsednika Srbije Vučića da prizna Republiku Kosovo

Prvi zamjenik premijera i ministar vanjskih poslova Kosova, Bedžet Pacoli, u otvorenom pismu, pozvao je predsednika Srbije Aleksandra Vučića da prizna Republiku Kosovo.

“Srbija je imala mnogo lidera koji su znali da je istorija rezervisala atribute državnosti za Kosovo, ali nijedan od njih nije imao hrabrosti da to javno prizna. Nakon toga će se dogoditi sveobuhvatni sporazum, jer ne postoji druga alternativa. Nadam se da ćete vi [Vučić] postati prvi predsednik Srbije, koji ima hrabrosti da se suoči sa istinom i prizna Republiku Kosovo,“ napisao je Pacoli u otvorenom pismu koje je objavio na Facebooku. Pacoli je takođe pozvao predsednika Srbije da prestane da ignoriše stvarnost organizovanjem improvizovanih sastanaka, kao što je sastanak održan u sredu u Beogradu između Vučića i političkih predstavnika kosovskih Srba. “Doprinesite miru, gospodine predsedniče Srbije!”, piše Pacoli.

Zamjenik premijera i ministar vanjskih poslova Bedžet Pacoli rekao je u četvrtak srbijanskom predsedniku Aleksandru Vučiću da lokalnim Srbima dozvoli da žive bez uplitanja Beograda, pozivajući ga da prizna Kosovo kao državu. / Ibna/