Nemački poslanik poziva na dijalog između političkih stranaka u Albaniji

Nemački poslanik poziva na dijalog između političkih stranaka u Albaniji

Član nemačkog Bundestaga, Tobias Gotthardt, održao je danas sastanak sa albanskim poslanicima kako bi razgovarali o trenutnoj političkoj krizi u zemlji i njenim mogućim rešenjima. Na konferenciji za novinare posle sastanka, nemački poslanik je rekao da su “svi političari koji žele demokratiju, za dijalog i adresiraju političke događaje u skladu sa argumentima stranke koju predstavljaju”.

„U Evropi i Nemačkoj ljudi govore o situaciji u Albaniji i reformama koje su ovde preduzete. Došao sam da bolje pogledam situaciju. Susreo sam se sa studentima, članovima parlamenta i šefovima parlamentarnih institucija. Razgovarali smo mnogo o reformama koje je vaša zemlja preduzela, kao što su reforme u pravosuđu i procesu provere, i mislim da ste napravili veliki napredak,“ rekao je Gottardt.

“Kao Evropljanin koji veruje u vrednosti EU, ovdje sam da pokažem svoju podršku o koracima koje Albanija preduzima u procesu integracije u EU i mislim da će i Albanija i EU imati koristi od ovog procesa,“ rekao je Gottard. / ibna /