Na izborima u junu opozicija će se smanjiti, kaže albanski premijer Rama

Na izborima u junu opozicija će se smanjiti, kaže albanski premijer Rama

Albanski premijer Edi Rama, danas je upozorio opoziciju da će broj glasova koje će moći dobiti na izborima za lokalne vlasti u junu biti manje nego pre dve godine kada su održani parlamentarni izbori.

Danas je premijer Rama održao sastanak sa stanovnicima Puke na severu zemlje, fokusirajući svoj govor na odluku opozicije da se odrekne parlamentarnih mandata.

Ovo je drugi mandat za levičarsku vladu, međutim, Rama kaže da je razlog zašto Albanci odlučuju da napuste zemlju to što je opozicija ubila njihove nade.

“Svi vi vidite šta radimo i koji su naši nedostaci. Međutim, svi znaju šta je opozicija učinila za Albaniju, a najgora stvar je da opozicija i dalje ostaje velika prepreka na našem putu ka razvoju i napretku. Ona nema viziju i nikakav alternativni program, ubijajući nadu za mnoge Albance,“ rekao je Rama, smatrajući događaje koji su se desili u subotnjem protestu vandalizmom.

“Govore o kupovini glasova, ali su bili deo vlade na prethodnim izborima,“ kazao je Rama, naglašavajući da je uveren da će opozicija izgubiti lokalne i parlamentarne izbore kad god budu održani. “Dokle god opozicija nastavlja da misli da su Albanci glupi ljudi, broj njegovih pristalica će nastaviti da pada,“ rekao je premijer. / ibna /