Međunarodna akademska konferencija u čast Nikosa Kotziasa, 15. i 16. marta

Međunarodna akademska konferencija u čast Nikosa Kotziasa, 15. i 16. marta

Povodom 20 godina od osnivanja Odseka za međunarodne i evropske studije Univerziteta u Pireju, u Atini će biti održana vrlo zanimljiva međunarodna akademska konferencija pod nazivom „Grčka aktivna vanjska politika u 21. veku“.

Međunarodna akademska konferencija održava se u čast profesora emeritusa Univerziteta u Pireju i bivšeg ministra vanjskih poslova Grčke Nikosa Kotziasa, a mesto ovog događaja je dvorana Kranidiotis u Ministarstvu spoljnih poslova od 15. do 16. marta 2019. godine.

Na konferenciji će učestvovati akademici, diplomate, kao i ministar spoljnih poslova Sjeverne Makedonije Nikola Dimitrov te bivši ministri spoljnih poslova Kipra Ioannis Kasoulides, Albanije Ditmir Bushati i Bugarske Daniel Mitov.

Dvodnevna konferencija će uključivati sesije sa temama „Istočni Mediteran i energetski centri“, „Grčka i Evropska unija. Inicijative i akcije. Ciljevi i politike”,“ Grčka i velike sile”, “ Istočni Mediteran, promene i perspektive” i “Transformacija u jugoistočnom Mediteranu”.

Profesoru emeritusu i bivšem ministru spoljnih poslova Nikosu Kotziasu biće ukazana posebna čast od strane dekana Univerziteta u Pireju Michalisa Sfakianakisa i biće glavni govornik na zatvaranju dvodnevne konferencije „Četiri godine aktivne grčke vanjske politike: pregled i plan ”./ ibna

 

Program