Liviu Dragnea treba da se izjasni dok Vrhovni sud nastavlja sa ispitivanjem njegove žalbe u slučaju fiktivnog zapošljavanja

Liviu Dragnea treba da se izjasni dok Vrhovni sud nastavlja sa ispitivanjem njegove žalbe u slučaju fiktivnog zapošljavanja

Piše: IBNA Newsroom 

Žalbeni postupak Liviu Dragnea na presudu o fiktivnom zapošljavanju u slučaju Teleormanove službe za zaštitu dece počinje sa zakašnjenjem od pet meseci – pet puta je odlagan – zbog skandala sa petoricom izabranih sudija na Visokom kasacionom i pravnom sudu, nastavljen je danas, u ponedeljak.

Dragnea je 21. juna 2018. osuđen na tri godine i šest mjeseci zatvora zbog podstrekavanja na zloupotrebu položaja u slučaju fiktivnog zapošljavanja.

Predsednik vladajuće Socijaldemokratske partije (PSD), Liviu Dragnea, osuđen je na tri i po godine zatvora za ovaj slučaj, ali nakon žalbe mogu se saslušati novi svjedoci, mogu se predstaviti novi dokumenti i mogu biti zahtevani novi pravni izveštaji.

Tokom današnjeg saslušanja, Dragnea je preko svojih advokata najavio da bi želeo da iznese svoj slučaj pred sudije, što su zahtevali i tužioci za borbu protiv korupcije.

Istovremeno, sličan je zahtjev uputio Olguta Sefu, bivši zamenik izvršnog direktora Glavne uprave Teleorman za socijalnu zaštitu i dječju zaštitu.

Ove zahteve, kao i druge pozive za dodatne dokaze, proceniće će Visoki sud 18. marta.

Prema optužnici, u periodu između jula 2006. i decembra 2012. godine, Dragnea, kao vođaOokružnog veća Teleorman i okružnog ogranka PSD-a, prisilio je bivšeg izvršnog direktora Direkcije za socijalnu pomoć u okrugu Teleorman da plati dve žene koje su navodno zaposlene u njenoj instituciji. U stvari, dve žene nisu radile tamo, nego u partijskoj organizaciji. / IBNA