Diplomatic Winter Bazaar pomaže djeci kojoj je to neophodno

Diplomatic Winter Bazaar pomaže djeci kojoj je to neophodno

Britanski ambasador u BiH Matthew Field zajedno sa suprugom Martinom Field Klisović, koja je ujedno i član Organizacionog odbora tradicionalne manifestacije Diplomatski zimski bazar (“Diplomatic Winter Bazaar”), posjetila je danas u Banja Luci Udruženje roditelja djece sa Downovim sindromom “Down Sy i mi”  (“Down Sy and Us”).

Diplomatski zimski bazar, jedan od najvećih humanitarnih događaja u BiH, podržava rad i svakodnevnu borbu banjalučkog udruženja već četvrtu godinu.

Ambasador Field pohvalio je organizaciju Udruženja i izrazio zadovoljstvo što bi ovaj događaj mogao pružiti podršku djeci, korisnicima usluga udruženja.

Klisović je novinarima rekla da bi fantastičan rad Udruženja „Down Sy i mi“ trebalo da bude prepoznat i dobije širu podršku. Ona je istakla da je fokus Diplomatskog zimskog bazara, koji se održava svake godine u decembru u Sarajevu, da prikupi što je moguće više sredstava za podjelu organizacijama širom BiH koje pomažu djeci sa posebnim potrebama, bez roditeljskog staranja i djeci koja rastu u rizičnim okolnostima i te onima kojma je potrebna dodatna pomoć. Klisović je podsjetila da se ova humanitarna manifestacija organizuje već petnaest godina.

Ana Nikolić, predstavnica Udruženja “Down Sy i mi”, zahvalila se organizatorima Diplomatskog zimskog bazara, naglasivši da je Udruženje finansirano iz sredstava prikupljenih na ovoj humanitarnoj manifestaciji već četvrtu godinu zaredom.

“I ove godine nastavićemo da sprovodimo projekat Logopatske terapije za decu sa Down sindromom. Projekat obuhvata 20 dece starosti od 1 do 16 godina”, rekao je Nikolić.

Ona je istakla da ovaj projekat uključuje profesionalce – logopede iz različitih institucija u gradu Banja Luci.

Tokom kreativne radionice, deca okupljena u Udruženju „Down Sy i nas“ sastala su se sa britanskim ambasadorom u BiH i njegovom suprugom.

 

Diplomatski zimski bazar pruža posetiocima priliku da probaju hranu i kupuju suvenire iz cijelog svijeta, na kojem, između ostalih, rade i žene ambasadora i diplomatskih predstavnika u BiH. Na bazaru 2018. godine predstavljeno je više od 40 ambasada i organizacija a prikupljeno je rekordnih 212.000 KM te podijeljeno u 17 organizacija.