Cipras se susreo sa svojim libanskim kolegom Saadom Haririjem

Cipras se susreo sa svojim libanskim kolegom Saadom Haririjem

Grčki premijer Alekis Cipras sastao se sa libanskim premijerom Saadom Haririjem na marginama samita prve Evropske unije (EU) – Lige arapskih zemalja (LAS).

Nakon što je čestitao Saadu Haririju na preuzimanju dužnosti, grčki premijer naglasio je potrebu za jačanjem saradnje između dve zemlje u veoma destabilizovanom regionu sa mnogim problemima.

Pitanje ekonomije i reformi u dvema zemljama detaljno je razmotreno, dok su se dvojica lidera složili da postoji veliki potencijal za ekonomsku saradnju između zemalja.

Saad Hariri je izrazio veliko interesovanje za privlačenje grčkih investicija u Liban i istakao velike mogućnosti koje pruža implementacija programa kapitalnih investicija, čiji je cilj unapređenje libanske infrastrukture.

Grčki premijer je naglasio značaj tripartitne saradnje između Grčke, Kipra i Libana, koja se će biti promovisana na predstojećem sastanku ministara vanjskih poslova, gde bi se mogli održati i poslovni sastanci.

Takođe, predstojeća posjeta predsjednika Grčke Republike, Prokopisa Pavlopoulosa, će dati podsticaj bilateralnim odnosima “./ IBNA