Albanski premijer Rama ne odstupa pred zahtevima opozicije

Albanski premijer Rama ne odstupa pred zahtevima opozicije

Dok je lider albanske opozicije Lulzim Basha odlučio da se njegova stranka odrekne mandata u parlamentu, premijer Edi Rama izgleda odlučan da se ne povinuje zahtevima opozicije za ostavkom.

U intervjuu italijanskim dnevnim novinama Corriere della Sera, premijer Rama je rekao da ne namerava da podnese ostavku ili da održi prevremene parlamentarne izbore.

Danas je Rama održao sastanak sa poslanicima svoje stranke, na kojem je naglasio da je veoma važno napraviti neophodne pripreme za lokalne izbore koji će se održati 30. juna, bez obzira na odluku koju će doneti DS.

„Moramo da se poboljšamo. Nastavićemo sa obilaskom zemlje i nastavićemo sa pripremama lokalnih izbora,“ rekao je Rama zmeđu ostalog.

Opozicija u Albaniji u subotu je održala je masovni protest u centralnoj Tirani. Protest, na kojem je bio veliki broj učesnika, pokazao se prilično nasilnim kada su demonstranti počeli napad na zgradu vlade. Opozicija traži od premijera Rame da podnese ostavku i imenuje privremenu vladu koja će biti zadužena za organizaciju slobodnih i poštenih izbora. / ibna /