Albanski premijer je zabrinut zbog činjenice da “zemlja nema opoziciju”

Albanski premijer je zabrinut zbog činjenice da “zemlja nema opoziciju”

Piše: Edison Kurani 

Dok vođa opozicije, Lulzim Baša, održava niz sastanaka širom zemlje, zahtevajući ostavku premijera, šef Vlade je krenuo na svoju turneju.

Edi Rama je bio u Leži nekoliko sati nakon što je Baša bio tamo, kako bi razgovarao o različitim ekonomskim i socijalnim pitanjima.

Uz veliku dozu ironije, Rama je izjavio da “zemlja ima veoma veliki problem, jer mi nemamo opoziciju koja nas može izazvati”.

“Nemamo opoziciju koja nas može izazvati idejama, argumentima i programom,“ rekao je Rama dodajući:

„Imamo opoziciju koja nam prkosi jajima. Opoziciju koja dolazi u parlament kako bi pokazala svoje mišiće kao da držimo turnir u rvanju,“ rekao je Rama.

Takođe, premijer je rekao i da bi Albanci trebali izraziti svoje zabrinutosti posredstvom online platforme Vlade shkiperiakeduam.al.

Ironično, on je takođe pozvao opozicionog lidera da izrazi svoj problem na ovoj platformi, obećavajući da će se “njegovi problemi rešavati za 10 dana”.

Izgleda da je to način na koji je Rama odlučio da odgovori na ultimatum, koji mu je dao opozicioni lider, da podnese ostavku do 15. februara, inače će morati da se suoči sa masovnim skupom koji je opozicija pozvala za naredni dan, u centru Tirane. / ibna /