Albanija: Više opozicionih poslanika odbacilo bojkot

Albanija: Više opozicionih poslanika odbacilo bojkot

Broj opozicionih kandidata za Parlament koji su spremni zauzeti mesta svojih stranačkih kolega koji su podneli ostavke pre nekoliko sedmica kao sredstvo pritiska na vladu da podnese ostavku i održi prevremene izbore, povećava se iz dana u dan.

Alban Zeneli je jedan od mnogih koji su se danas složili da uđu u Parlament. Zeneli je bio na listi za izbornu jedinicu Kukeš, a bio je poslanik u poslednjem parlamentarnom mandatu.

Kako se očekuje, Centralna izborna komisija bi trebala danas da razgovara o mandatima još četvorice opozicionih kandidata koji su pristali ući u parlament.

Pre nekoliko nedelja, opozicija predvođena Demokratskom strankom i Socijalističkim pokretom za integraciju odlučila je da podnese ostavku u parlamentu i održi talas protesta kako bi primorali vladu da podnese ostavku i rasšpiše vanredne izbore. Opozicija optužuje vladu za veze s kriminalcima i za namještanje glasova. Ipak, međunarodna zajednica je osudila odluku opozicije da bojkotuje parlament, istovremeno osuđujući i nasilne proteste koje je opozicija nedavno održala. / ibna /