Χρυσή Πρωταθλήτρια Ευρώπης η Βούλα Παπαχρήστου.

Χρυσή Πρωταθλήτρια Ευρώπης η Βούλα Παπαχρήστου.

Πρωταθλήτρια Ευρώπης στο τριπλούν στέφθηκε η Ελληνίδα πρωταθλήτρια Βούλα Παπαχρήστου, καθώς με άλμα 14,60 μ. με τη δεύτερη προσπάθεια ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου.

Το μετάλλιο της Βούλας Παπαχρήστου ήταν το τρίτο χρυσό της Ελλάδας και το τέταρτο συνολικά στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στίβου που διεξάγεται στο Βερολίνο.

Η Παπαχρήστου ξεκίνησε τον τελικό με άκυρο άλμα, άλλα γρήγορα βρήκε ρυθμό και στην δεύτερη προσπάθεια της «πέταξε» στα 14,60μ. ισοφαρίζοντας την καλύτερη φετινή της επίδοση. Το άλμα αυτό ήταν αρκετό για να της χαρίσει το χρυσό μετάλλιο καθώς μέχρι το τέλος του αγώνα καμιά από τις αντιπάλους της δεν κατάφερε να την ξεπεράσει.

Στη συνέχεια, η Παπαχρήστου κυνήγησε το μεγάλο άλμα, με αποτέλεσμα να ακολουθήσουν άλλες τρεις άκυρες προσπάθειες, ενώ στην τελευταία, γνωρίζοντας ήδη πως είχε στεφθεί πρωταθλήτρια Ευρώπης, προσγειώθηκε στα 14,32 μέτρα.

Το αργυρό μετάλλιο πήρε η Γερμανίδα Kristin Gierisch με 14,45 μ., ενώ η Ισπανίδα Ana Peleteiro κέρδισε το χάλκινο με άλμα στα 14,44 μέτρα.

Ελληνίδα πρωταθλήτρια αφιέρωσε το νικητήριο άλμα της στα θύματα της φονικής πυρκαγιάς στην Αττική, δείχνοντας μόλις βγήκε από το σκάμμα τη μαύρη κορδέλα στην εμφάνισή της./ΙΒΝΑ