Υπό κράτηση οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί μέχρι να ολοκληρωθούν οι έρευνες των Τουρκικών αρχών.

Υπό κράτηση οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί μέχρι να ολοκληρωθούν οι έρευνες των Τουρκικών αρχών.

Συνεχίζεται η κράτηση των δυο Ελλήνων στρατιωτικών στην Edirne που συνελήφθησαν αργά το μεσημέρι της Πέμπτης από τουρκική στρατιωτική περίπολο, καθώς είχαν εισέλθει παράνομα στη Τουρκική επικράτεια.

Οι δυο Έλληνες στρατιωτικοί, μετά τη σύλληψη τους μεταφέρθηκαν στο τμήμα Jandarma στρατοφυλακής της Edirne (Αδριανούπολης),  όπου πέρασαν από ανάκριση και στη συνέχεια μεταφέρθηκαν με την διαδικασία του αυτοφώρου στο δικαστήριο, για παράνομη είσοδο στην Τουρκία.

Τόσο ο οπλισμός, ο εξοπλισμός και τα κινητά τηλέφωνα των δυο ελλήνων στρατιωτικών κατασχέθηκαν και παραδόθηκαν στο εργαστήριο για να εξετασθούν. Παρουσία δυο δικηγόρων και της εξουσιοδοτημένης δικηγόρου από το Προξενείο, έγινε η κατάθεση των δυο στρατιωτικών, όπου δήλωσαν μεταξύ άλλων, ότι λόγω των κακών καιρικών συνθηκών και της έντονης χιονόπτωσης, έχασαν τον προσανατολισμό τους και άθελα τους εισήλθαν στην τουρκική επικράτεια. Ο Δημόσιος Κατήγορος, διέταξε την κράτηση των δυο Ελλήνων, μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα των ηλεκτρονικών συσκευών, ώστε να απαγγείλει ή μη κατηγορίες.

Από την πρώτη στιγμή της σύλληψης των δυο Ελλήνων, τόσο το Υπουργείο Εξωτερικών όσο και το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας, παρακολουθούν την υπόθεση και παρέχουν με την συνδρομή του Έλληνα Πρέσβη στην Άγκυρα Πέτρου Μαυροειδή κάθε διευκόλυνση για την ασφάλεια και τη νομική υποστήριξη στους δυο Έλληνες κρατουμένους.

Όπως τόνισαν νομικές πηγές από την Τουρκία στο ΙΒΝΑ, είναι η συνήθης διαδικασία που ακολουθείται κι ευελπιστούν ότι η περιπέτεια των δυο Ελλήνων στρατιωτικών θα λήξει σύντομα. Το Τουρκικό ΥΠΕΞ, μέχρι στιγμής κρατά χαμηλούς τόνους, ενώ υπάρχει ανοιχτός δίαυλος επικοινωνίας με την ελληνική πλευρά./IBNA