Τρις ισόβεια ζητάει ο Τούρκος εισαγγελέας για τους 8 Τούρκους αξιωματικούς που βρίσκονται στην Ελλάδα

Τρις ισόβεια ζητάει ο Τούρκος εισαγγελέας για τους 8 Τούρκους αξιωματικούς που βρίσκονται στην Ελλάδα

Τρις ισόβια ζητά ο εισαγγελέας της Κωνσταντινούπολης για τους 8 τούρκους αξιωματικούς οι οποίοι  διέφυγαν στην Ελλάδα με στρατιωτικό ελικόπτερο,  μετά την απόπειρα του πραξικοπήματος του 2016 και αργότερα πήραν άσυλο.

Η δίκη των 19 πρώην πια αξιωματικών, ανάμεσα του και οι 8, συνεχίστηκε σήμερα στην Κωνσταντινούπολη με αυτούς που βρίσκονται στην Ελλάδα να δικάζονται ερήμην.

Οι 19 κατηγορούνται για “απόπειρα πραξικοπήματος, για προσπάθεια ανατροπής νόμιμα εκλεγμένης κυβέρνησης, απόπειρα κατάργησης του Κοινοβουλίο και  δολοφονίες πολιτών” και ζητά τρις ισόβια κάθειρξη.

Παράλληλα, για τους 8 ζητά επιπλέον ποινές κάθειρξης από 9 εως και 15 έτη για “δραπέτευση σε ξένη χώρα, κλοπή στρατιωτικού υλικού και  πρόκληση ζημιάς σε στρατιωτικό υλικό”.

Ο εισαγγελέας παράλληλα ζήτησε να διαχωριστεί ο φάκελος των 8 από τους υπόλοιπους κατηγορούμενους καθώς “έχουν διαφύγει σε άλλη χώρα”.

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου πριν από λίγες ημέρες είχε υπενθυμίσει πως η Ελλάδα δεν έδωσε στην Τουρκία τους 8 τούρκους αξιωματικούς που η Τουρκία τους κατηγορεί ως πραξικοπηματίες και ως μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης FETO (Γκιουλενιστές)”./IBNA