Τριμερής συνάντηση των ΥΠΕΞ Ελλάδας, Βουλγαρίας, Ρουμανίας στο Βουκουρέστι στις 12 Μαρτίου.

Τριμερής συνάντηση των ΥΠΕΞ Ελλάδας, Βουλγαρίας, Ρουμανίας στο Βουκουρέστι στις 12 Μαρτίου.

Οι υπουργοί Εξωτερικών της Ρουμανίας, της Βουλγαρίας και της Ελλάδας θα συναντηθούν στο Βουκουρέστι στις 12 Μαρτίου, στο πλαίσιο της τριμερούς συνεργασίας των τριών Βαλκανικών κρατών μελών της ΕΕ.

Στην τριμερή συνάντηση της 12ης Μαρτίου στο Βουκουρέστι, ο οικοδεσπότης ΥΠΕΞ της Ρουμανίας Teodor Melescanu θα υποδεχτεί τους ομολόγους του από την Ελλάδα Νίκο Κοτζιά και την Βουλγαρία Ekaterina Zacharieva, ενεργοποιώντας εκ νέου την ομάδα της Craiova, όπως αποκαλείται η τριμερής αυτή συνεργασία.

Η ατζέντα των συζητήσεων θα περιλαμβάνει, την προώθηση των αρχών της δημοκρατίας και του κράτους δικαίου και την υποστήριξη της ευρωπαϊκής προοπτικής των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων, καθώς η Βουλγαρία έχει την Προεδρία του πρώτου εξαμήνου της ΕΕ για το 2018, ενώ η Ρουμανία αναλαμβάνει την Προεδρία το πρώτο εξάμηνο του 2019.

Επίσης οι τρεις Υπουργοί θα συζητήσουν τον επωφελή συντονισμό των πολιτικών των χωρών τους και την ανάπτυξη κοινών έργων στους τομείς της Ενέργειας των μεταφορών, τις ευρωπαϊκές προοπτικές της Ανατολικής Εταιρικής Σχέσης και των Δυτικών Βαλκανίων, καθώς στις 17 Μαΐου η Βουλγαρία θα φιλοξενήσει την Διάσκεψη Κορυφής των Δυτικών Βαλκανίων.

Τέλος οι τρεις ΥΠΕΞ, θα συζητήσουν τις τελευταίες εξελίξεις σε περιφερειακό και διεθνές επίπεδο, καθώς και την Σύνοδο ΕΕ-Τουρκίας που θα πραγματοποιηθεί καλώς εχόντων των πραγμάτων, στις 26 Μαρτίου στη Βάρνα./IBNA