Το VMRO-DPMNE κάλεσε επείγουσα σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών.

Το VMRO-DPMNE κάλεσε επείγουσα σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών.

Το κόμμα της αντιπολίτευσης στη πΓΔ της Μακεδονίας  VMRO-DPMNE κάλεσε την Κυριακή για επείγουσα συνάντηση των πολιτικών αρχηγών, κατά την οποία ο Πρωθυπουργός Zoran Zaev και ο υπουργός Εξωτερικών Nikola Dimitrov, παρουσία του Προέδρου Gjorge Ivanov, θα ενημερώσουν για τις λεπτομέρειες των διαπραγματεύσεων για το ονοματολογικό μεταξύ Σκοπίων-Αθήνας.

Ο γενικός γραμματέας του VMRO-DPMNE, Igor Janusev, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου την Κυριακή ότι ο ηγέτης του κόμματος, Hristijan Mickovski, συντόμευσε την επίσκεψή του στην Ιταλία για να συμμετάσχει σε αυτή τη συνάντηση.

«Ο Mickovski βρίσκεται στο δρόμο της επιστροφής προς την Μακεδονία. Πρέπει να ληφθούν αποφάσεις. Ζητάμε να προγραμματιστεί επείγουσα σύσκεψη των ηγετών για αύριο », δήλωσε ο Janusev.

Ο Zaev, αν και πρωθυπουργός, δεν έχει το δικαίωμα να λάβει απόφαση σχετικά με αυτό το βασικό θέμα, είπε, επισημαίνοντας ότι από την τελευταία συνάντηση των ηγετών τον Ιανουάριο το κόμμα δεν έχει πληροφορίες σχετικά με τις πτυχές και τις νέες λεπτομέρειες των συνομιλιών για την επίλυση του ονοματολογικού. /ΙΒΝΑ