Το τουρκικό υπουργείο Μεταφορών μιλά για σύγκρουση – ‘Δεν έγινε εσκεμμένα’, λέει ο ιδιοκτήτης

Το τουρκικό υπουργείο Μεταφορών μιλά για σύγκρουση – ‘Δεν έγινε εσκεμμένα’, λέει ο ιδιοκτήτης

H  Άγκυρα υποβάθμισε το θέμα τής σύγκρουσης των δύο πλοίων στο Αιγαίο, με την ανακοίνωση που εξέδωσε το Υπουργείο Μεταφορών τής Τουρκίας. «Δεν υπήρξε κίνδυνος βύθισης του τουρκικού και ελληνικού σκάφους που συγκρούστηκαν σήμερα στο Αιγαίο», αναφέρει στην ανακοίνωση.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι στο ατύχημα δεν υπήρξε νεκρός ή τραυματίας και υπήρξαν μικρές ζημιές και στα δύο πλοία. Μετά τη σύγκρουση, το τουρκικό πλοίο συνέχισε την πορεία του με κατεύθυνση την Τουρκία. «Στις 4 Μαΐου 2008 ώρα 4.08 εμπορικό πλοίο με τουρκική σημαία 73 μέτρων με την ονομασία ΚΑΡΜΑΤΕ με φορτίο 2.150 τόνους τσιμέντο ενώ πήγαινε από την Σμύρνη στην Ραιδεστό χρησιμοποιώντας το δικαίωμα της αβλαβούς διέλευσης, κατά τη διάρκεια της πορείας του συγκρούστηκε με το ελληνικής σημαίας 54.8 μέτρων πλοίο ΑΡΜΑΤΩΛΟΣ, 3,8 ναυτικά μίλια ανοιχτά τής Μυτιλήνης» αναφέρει η ανακοίνωση.

Στη συνέντευξη του στο Euronews, o συνιδιοκτήτης τής εταιρείας Istkum Denizcilik Ομέρ Κουρού διέψευσε ότι το επεισόδιο έγινε εσκεμμένα. «Εμείς είμαστε μια εταιρεία που ενδιαφέρεται για το εμπόριο. Να μην σκέφτεται κανείς κάτι άλλο», ανέφερε.

«Δεν έγινε εσκεμμένα η σύγκρουση στο Αιγαίο», ανέφερε ο ίδιος…. / IBNA