Το εθνικιστικό ΕΛΑΜ στην Ευρωβουλή δίνει δημοσκόπηση

Το εθνικιστικό ΕΛΑΜ στην Ευρωβουλή δίνει δημοσκόπηση

Ενδιαφέροντα δείγματα για την δύναμη των κομμάτων στην Κύπρο, δίνει η δημοσκόπηση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τις επερχόμενες Ευρωεκλογές.

Η δημοσκόπηση που έγινε από την εταιρεία Pulse Market Research με ημερομηνία τη 19η Φεβρουαρίου εντάσσεται στις έρευνες που θα διενεργεί το Ευρωκοινοβούλιο κάθε 15 ημέρες.

Όπως προκύπτει από τα ευρήματα για την Κύπρο, ο Δημοκρατικός Συναγερμός (ΔΗΣΥ) είναι πρώτο κόμμα στις προτιμήσεις των πολιτών με ποσοστό 36.6%.

Το αριστερό Ανορθωτικό Κόμμα Εργαζόμενου Λαού (ΑΚΕΛ), βρίσκεται στη δεύτερη θέση με διαφορά 11 σχεδόν μονάδων και ποσοστό 25.9% ενώ το Δημοκρατικό Κόμμα (ΔΗΚΟ) βρίσκεται στην Τρίτη θέση με ποσοστό 12.9%.

Το ακροδεξιό Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (ΕΛΑΜ) ενδεχομένως να αποτελέσει την έκπληξη των εκλογών, αφήνοντας πίσω του ιστορικά κόμματα όπως την ΕΔΕΚ.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση του Ευρωκοινοβουλίου λαμβάνει ποσοστό 10.8% και ίσως κερδίσει έδρα για πρώτη φορά στις Βρυξέλλες.

Η ΕΔΕΚ, με ποσοστό 6.4% δεν φαίνεται να διατηρεί την έδρα της, ενώ ο συνδυασμός «Συμμαχία-Οικολόγοι» δίνεται ποσοστό 2.2%.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει το 5.2% της επιλογής «άλλα κόμματα», καθώς είναι ποσοστό που αλλάζει το σκηνικό, τουλάχιστον στα χαμηλά στρώματα.

Όσον αφορά τις έδρες, ο ΔΗΣΥ επανακτά τις δύο έδρες του στο ΕΛΚ και το ΑΚΕΛ διατηρεί τις δύο δικές του στην Ενωμένη Αριστερά.

ΔΗΚΟ και ΕΛΑΜ φαίνεται να κερδίζουν από μια έδρα, ενώ η ΕΔΕΚ χάνει τη δική της./ΙΒΝΑ