Τούρκος Υπ. Άμυνας: «Δεν θα επιτρέψουμε τετελεσμένα στις θάλασσες ούτε βυζαντινού τύπου παιχνίδια»

Τούρκος Υπ. Άμυνας: «Δεν θα επιτρέψουμε τετελεσμένα στις θάλασσες ούτε βυζαντινού τύπου παιχνίδια»

O υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Nurettin Canikli επισκέφθηκε την τουρκική φρεγάτα Giresun ( σ.σ. «Κερασούντα») η οποία πλέει στα νερά της ανατολικής Μεσογείου.

Ο Τούρκος υπουργός αναφέρθηκε με σκληρά λόγια στις εξελίξεις για το Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο, τονίζοντας πως η Τουρκία δεν θα επιτρέψει τετελεσμένα και μίλησε για «βυζαντινά παιχνίδια».

«Κανένας δεν πρέπει να κάνει λανθασμένους υπολογισμούς. Εμείς, όπως κάνουμε παντού στις θάλασσες και στα νερά μας, πρέπει να λαμβάνυμε τα μέτρα μας και το  κάνουμε για να προστατεύσουμε τα συμφέροντα μας. Δεν υπάρχει περίπτωση να υποχωρήσουμε από αυτά.  Παρατηρούμε πως κάποιες χώρες προσπαθούν με βυζαντινού τύπου παιχνίδια (και) προσπαθούν να κάνουν βήματα για να εξαφανίσουν τα συμφέροντα τη Τουρκίας. Αυτό δεν θα το επιτρέψουμε, αυτός ο λαός δεν το επιτρέπει αυτό.

Κανείς να μην κάνει λανθασμένους υπολογισμούς. Δεν θα επιτρέψουμε με κανέναν τρόπο κανένα τετελεσμένο που θα εξαφανίσει τα συμφέροντα της Τουρκίας. Θα κάνουμε ο,τιδήποτε χρειαστεί. Ο λαός αυτός, πάντα αυτό έκανε και θα συνεχίσει να το κάνει», δήλωσε…. / ΙΒΝΑ