Τα Σκόπια επιμένουν στην έκδοση του Gruevski

Τα Σκόπια επιμένουν στην έκδοση του Gruevski

Οι αρχές των Σκοπίων δήλωσαν ότι θα ζητήσουν από την Ουγγαρία να αποσύρει την απόφαση χορήγησης ασύλου στον πρώην πρωθυπουργό Nikola Gruevski. Η υπουργός Δικαιοσύνης, Renata Deskoska, δήλωσε ότι τα Σκόπια θα επιμείνουν στην έκδοση του Gruevski. Σύμφωνα με αυτήν, οι ουγγρικές αρχές θα λάβουν υπόψη τα επιχειρήματα των Σκοπίων, διότι οι ισχυρισμοί του Gruevski δεν είναι βάσιμοι.

Ο αρμόδιος για τη διεύρυνση Επίτροπος, Johannes Hahn, δήλωσε ότι θα ζητήσει εξηγήσεις από τον πρόεδρο της Ουγγαρίας, Victor Orban, σχετικά με την αίτηση ασύλου του Gruevski.

Το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών ενημέρωσε ότι παρακολουθεί την υπόθεση σχετικά με τον πρώην πρωθυπουργό Nikola Gruevski μετά την επιτυχία της αίτησής του για χορήγηση ασύλου στην Ουγγαρία. Η διαδικασία εναντίον του Gruevski πρέπει να συνεχιστεί στην ΠΓΔ της Μακεδονίας, σημείωσε το Αμερικανικό ΥΠΕΞ.

Ο πρώην πρωθυπουργός Nikola Gruevski διέφυγε στην Ουγγαρία την περασμένη εβδομάδα προκειμένου να αποφύγει την ποινή φυλάκισης δύο ετών για οικονομικό παράπτωμα κατά τη διάρκεια της θητείας του. Εν τω μεταξύ, ο Gruevski αντιμετωπίζει κι άλλες κατηγορίες σε δίκες που βρίσκονται σε εξέλιξη./ΙΒΝΑ