Σύνοδος Κορυφής το 3ο Thessaloniki Summit 2018

Σύνοδος Κορυφής το 3ο Thessaloniki Summit 2018

Με την παρουσία του Πρωθυπουργού της Ελλάδας Αλέξη Τσίπρα, της Βουλγαρίας Boyko Borissov, της Σερβίας Ana Brnabic και της Αντιπροέδρου της Ρουμανικής Κυβέρνησης Ana Birchall θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη στις 15-16 Νοεμβρίου 2018 το 3ο Thessaloniki Summit 2018.

Το 3ο Thessaloniki Summit 2018 συμβάλει στην καθιέρωση της Θεσσαλονίκης ως κέντρο των Βαλκανίων και σημείο διαλόγου υψηλού επιπέδου για τα οικονομικά, τα πολιτικά και τα κοινωνικά ζητήματα που απασχολούν την τοπική, περιφερειακή και διεθνή σκηνή.

Στόχος του εφετινού 3ου Thessaloniki Summit που διοργανώνουν ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ), με την “Συμεών Τσομώκος ΑΕ – Delphi Economic Forum”, το διήμερο Πέμπτη 15 και Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2018 στο Συνεδριακό Κέντρο Ιωάννης Βελλίδης, είναι η ανάδειξη των προοπτικών του οικονομικού και επιχειρηματικού περιβάλλοντος, των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων και της Ελλάδας.

Περισσότεροι από εβδομήντα  διακεκριμένοι ομιλητές από το χώρο των επιχειρήσεων, της πολιτικής και της κοινωνίας, συμμετέχουν με εισηγήσεις τους στις εργασίες της 3ης Συνόδου.  Μεταξύ των ομιλητών βρίσκονται ο Πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα Geoffrey Pyatt, η Βρετανή Πρέσβης Kate Smith, η Πρέσβης του Ισραήλ Irit Ben-Abba και άλλοι.

Η σημασία και τα πλεονεκτήματα της Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ελλάδας για την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη, οι γεωπολιτικές προοπτικές της περιοχής των Βαλκανίων, ο αναπτυξιακός ρόλος των ευρωπαϊκών χωρών, των ΗΠΑ και τρίτων χωρών στην διαπεριφερειακή συνεργασία είναι μερικά από τα θέματα που θα συζητηθούν και θα αναλυθούν.

Επίσης θα γίνει προβολή των επενδυτικών ευκαιριών στα πεδία της βιομηχανίας, των υποδομών, της ενέργειας και της τεχνολογίας, ενώ στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης διερευνά τις αναγκαίες προσαρμογές των αναπτυξιακών πολιτικών./IBNA