Συνάντηση Παπαδημούλη Zernovski.

Συνάντηση Παπαδημούλη Zernovski.

Ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και Επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης συναντήθηκε με τον Υφυπουργό Εξωτερικών της ΠΓΔ της Μακεδονίας Andrej Žernovski, στις Βρυξέλλες και αντάλλαξαν απόψεις εν όψει της επικείμενης Συνταγματικής αναθεώρησης στη γειτονική μας χώρα τον Ιανουάριο, όπως προβλέπει η Συμφωνία των Πρεσπών.

Ο Andrej Zernovski ευχαρίστησε τον Δημήτρη Παπαδημούλη για την εποικοδομητική συμβολή του κατά την πρόσφατη διήμερη επίσημη επίσκεψή του στα Σκόπια, στο πλαίσιο της Κοινής Διακοινοβουλευτικής Επιτροπής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και της Βουλής της ΠΓΔ της Μακεδονίας, που είχε λάβει χώρα λίγο πριν το κρίσιμο δημοψήφισμα της 30ής Σεπτεμβρίου.

Ο Δημήτρης Παπαδημούλης από την πλευρά του, υπογράμμισε τις συγκλίσεις που υπάρχουν στην ανάλυση της κατάστασης ανάμεσα στις κυβερνήσεις των δυο χωρών, αλλά και στις προτάσεις που διατυπώθηκαν στη διάρκεια της συζήτησης.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν πέρα από τις διμερείς σχέσεις και η γενικότερη κατάσταση στην περιοχή των Βαλκανίων, καθώς η συμφωνία των Πρεσπών με την υλοποίηση της θα δώσει νέα δυναμική στην περιφερειακή συνεργασία και ανάπτυξη στην Νοτιοανατολική Ευρώπη, σύμφωνα με τον Έλληνα Ευρωβουλευτή.

Όπως σημείωσε ο Δημήτρης Παπαδημούλης το κλίμα βελτιώνεται συνεχώς στην Ελλάδα και την πΓΔ της Μακεδονίας και το ενδιαφέρον της ΕΕ για την επιτάχυνση της ευρωπαϊκής πορείας των υπο-ένταξη χωρών, δίνει μια νέα δυναμική στην περιοχή.

«Η Ελλάδα, βγαίνοντας από μια επώδυνη οικονομική κρίση, έχει δείξει ότι αποτελεί πυλώνα σταθερότητας και ανάπτυξης στην περιοχή» κατέληξε ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου./ΙΒΝΑ