Συνάντηση Νίκου Κοτζιά  Νίκου Χριστοδουλίδη τη Δευτέρα στην Κύπρο

Συνάντηση Νίκου Κοτζιά  Νίκου Χριστοδουλίδη τη Δευτέρα στην Κύπρο

Στην Κύπρο μεταβαίνει ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς το απόγευμα της Κυριακής, όπου θα γίνει δεκτός τη Δευτέρα 7 Μαΐου 2018 από τον ομόλογο του Νίκο Χριστοδουλίδη Υπουργό Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΙΒΝΑ, στην ατζέντα των συζητήσεων μεταξύ των δυο ομολόγων θα βρεθούν οι διμερείς σχέσεις, το Κυπριακό, οι σχέσεις ΕΕ- Τουρκίας, ευρωπαϊκά, περιφερειακά και διεθνή ζητήματα, οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή. Επίσης θα συζητηθούν οι τριμερείς και πολυμερείς συνεργασίες που συμμετέχουν Ελλάδα και Κύπρος, με έμφαση στην Τριμερή Σύνοδο Κορυφής Ελλάδας Κύπρου Ισραήλ που θα πραγματοποιηθεί στην Λευκωσία στις 8 Μαΐου 2018, με την συμμετοχή του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη, του Έλληνα Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του Πρωθυπουργού του Ισραήλ Benjamin Netanyahu.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα μετά την κατ’ ιδίαν συνάντηση των δυο Υπουργών, θα ακολουθήσουν διευρυμένες συζητήσεις και θα ακολουθήσει το μεσημέρι κοινή συνέντευξη τύπου.

Η Τριμερής Υπουργική Σύνοδος Ελλάδας, Κύπρου, Αρμενίας που ήταν προγραμματισμένη να πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 7 Μαΐου 2018 στην Λευκωσία, αναβλήθηκε λόγω της πολιτικής κρίσης που έχει ξεσπάσει στην Αρμενία. /ΙΒΝΑ