Συνάντηση με Bushati στα Τίρανα θα έχει ο Κοτζιάς πηγαίνοντας για Βιέννη

Συνάντηση με Bushati στα Τίρανα θα έχει ο Κοτζιάς πηγαίνοντας για Βιέννη

Μετά την εξουσιοδότηση του Προέδρου της Αλβανίας Ilir Meta στο Υπουργείο Εξωτερικών και την επιτροπή που διαπραγματεύεται την οριοθέτηση της ΑΟΖ μεταξύ Ελλάδας και Αλβανίας, ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς θα πραγματοποιήσει ολιγόωρη στάση στα Τίρανα, λίγο πριν βρεθεί στην Βιέννη όπου θα συναντηθεί με τον N. Dimitrov και τον M. Nimetz.

Κοτζιάς και Bushati θα έχουν εκτεταμένες συζητήσεις για τα διμερή ζητήματα, καθώς και τις τεχνικές λεπτομέρειες που έχουν απομείνει για την διευθέτηση  των εκκρεμών ζητημάτων μεταξύ των δυο χωρών. Επίσης θα τεθεί το χρονοδιάγραμμα της επίσκεψης του Έλληνα Πρωθυπουργού στην Αλβανία για τη συνάντηση του με τον Αλβανό ομόλογο του Edi Rama, όπου θα υπογραφούν σειρά συμφωνιών μεταξύ των δυο κρατών. Συμφωνίες που θα άρουν τη μεταξύ τους καχυποψία και θα βοηθήσουν τόσο στις σχέσεις των δυο χωρών αλλά και στην Ευρωπαϊκή πορεία της Αλβανίας.

Στη συνέχεια ο Έλληνας ΥΠΕΞ, θα μεταβεί στην Βιέννη όπου την Παρασκευή θα έχει συνάντηση με τον ομόλογο του από την πΓΔ της Μακεδονίας Nikola Dimitrov και τον Ειδικό Απεσταλμένο του ΓΓ του ΟΗΕ Matthew Nimetz…. / ΙΒΝΑ

File Photo