Συλλαλητήριο μαθητών της Βορείου Ελλάδας κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών

Συλλαλητήριο μαθητών της Βορείου Ελλάδας κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών

Υποκίνηση από ακροδεξιές ομάδες καταγγέλλουν τα πολιτικά κόμματα

Μαθητική συγκέντρωση  πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Θεσσαλονίκη ως συνέχεια των καταλήψεων σε σχολεία της Βόρειας Ελλάδας εναντίον της Συμφωνίας των Πρεσπών. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της αστυνομίας η συμμετοχή δεν ξεπέρασε τα 1.500 άτομα ενώ σημειώθηκαν μικροεπεισόδια.

Στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων στην μαθητική κοινότητα που έχουν ξεκινήσει από την προηγούμενη εβδομάδα έχει καταγγελθεί από εκπαιδευτικούς και μαθητές υποκίνηση από ακροδεξιά στοιχεία που έχουν εντάξει στα αιτήματα των μαθητών συνθήματα που προσιδιάζουν σε αυτά του κόμματος της  Χρυσής Αυγής.

Συλλαλητήριο διοργανώθηκε και στην Αθήνα με κεντρικό σύνθημα: “Έξω οι φασίστες από τα σχολεία. Οι λαοί δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα”. Σημειώνεται ότι οι καταλήψεις με αίτημα την ακύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών έχουν σημειωθεί μόνο σε περιοχές της Βορείου Ελλάδας.

Καταδίκη της ακροδεξιάς επιρροής στους μαθητές από όλα τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου

Προσπάθεια της Χρυσής Αυγής “να δηλητηριάσει τους μαθητές με το εθνικιστικό μίσος”, βλέπει ο ΣΥΡΙΖΑ, καλώντας όλες τις “δημοκρατικές δυνάμεις” να μην δείξουν ανοχή καταγγέλλοντας στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης πως συμπορεύονται με την ακροδεξιά λογική.

Την διαφωνία της με τις καταλήψεις και τους “πατριδοκάπηλους που παριστάνουν τους πατριώτες” εξέφρασε η Νέα Δημοκρατία, επαναλαμβάνοντας παράλληλα την διαφωνία της με την Συμφωνία των Πρεσπών. “H N.Δ. δεν θα ψηφίσει τη συμφωνία ούτε στην παρούσα Βουλή, ούτε στην επόμενη Βουλή”, σημείωναν πηγές του κόμματος. Κατά των καταλήψεων τάχθηκε και το Κίνημα Αλλαγής, κάνοντας λόγο για απόπειρα διχασμού και προσπάθεια να μετατραπούν τα σχολεία σε χώρο μισαλλοδοξίας, καθώς και το Ποτάμι./IBNA