Στο Παρίσι ο Τσίπρας για την εκατονταετηρίδα από την ανακωχή του Α’ Π.Π.

Στο Παρίσι ο Τσίπρας για την εκατονταετηρίδα από την ανακωχή του Α’ Π.Π.

Στο Παρίσι υποδέχεται ο Γάλλος Πρόεδρος Emmanuel Macron ηγέτες απ’ όλη την υφήλιο για να συμμετάσχουν στους εορτασμούς των 100 χρόνων από την υπογραφή της ανακωχής που σήμανε το τέλος του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, την 11η Νοεμβρίου 2018.

Στο Παρίσι θα βρεθεί ο Αλέξης Τσίπρας την Κυριακή 11 Νοεμβρίου μαζί με άλλους περίπου 60 αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων, μεταξύ αυτών ο Donald Trump, Vladimir Putin, Angela Merkel, Recep Tayyip Erdogan, Jean Claude Juncker και άλλοι, για τον εορτασμό των 100 χρόνων από το τέλος του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου.

Ο Πρόεδρος Macron ξεκίνησε τις εκδηλώσεις για την επέτειο της ανακωχής του «Μεγάλου Πολέμου» με «πορεία μνήμης» σε 2 περιφέρειες, 11 διαμερίσματα και 17 πόλεις συνολικά αρχής γενομένης από το Στρασβούργο όπου σε μια συμβολική κίνηση ενότητας παρακολούθησε με τον Γερμανό Πρόεδρο Walter Steinmeier επιμνημόσυνη δέηση στον καθεδρικό ναό της πόλης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Emmanuel Macron δεν παρέλειψε από όσες περιοχές επισκέφθηκε να καλεί συνεχώς τους πολίτες να μην ξεχάσουν τα μαθήματα των μεγάλων και ιστορικών συγκρούσεων του 20ου αιώνα.

Το Σάββατο 10 Νοεμβρίου, ο Γάλλος Πρόεδρος Emmanuel Macron και η  Γερμανίδα Καγκελάριος Angela Merkel, παραβρέθηκαν στο ξέφωτο «Rethondes» στην πόλη Compiegne, εκεί όπου στις 11 Νοεμβρίου του 1918 μέσα σ ένα βαγόνι υπογράφηκε η ανακωχή των εχθροπραξιών του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα των εκδηλώσεων, θα πραγματοποιηθεί το πρωί τελετή για την εκατονταετηρίδα από την Ανακωχή του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, στη συνέχεια θα ακολουθήσει γεύμα από τον Γάλλο Πρόεδρο προς τους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων.

Νωρίς το απόγευμα θα εγκαινιαστεί το Φόρουμ των Παρισίων για την Ειρήνη, ενώ κατά την διάρκεια της ολομέλειας ο Αλέξης Τσίπρας θα απευθύνει ομιλία στο πλαίσιο του Φόρουμ./ΙΒΝΑ