Στο Ελσίνκι ο Μητσοτάκης για το Συνέδριο του Ε.Λ.Κ

Στο Ελσίνκι ο Μητσοτάκης για το Συνέδριο του Ε.Λ.Κ

Στο Ελσίνκι της Φιλανδίας θα βρεθεί ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, 7 και 8 Νοεμβρίου 2018 για να συμμετάσχει στο Συνέδριο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (Ε.Λ.Κ.) ως επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Νέας Δημοκρατίας, το οποίο θα εκλέξει τον υποψήφιο του Ε.Λ.Κ. για την Προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Στο πλαίσιο του Συνεδρίου, την Τετάρτη ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συμμετάσχει σε πάνελ της ολομέλειας με θέμα: «Ευημερία για όλους – Περισσότερη ανάπτυξη και θέσεις εργασίας για την Ευρωπαϊκή οικονομία». Θα ακολουθήσει η ομιλία του Προέδρου της Ν.Δ. στην ολομέλεια του Συνεδρίου, ενώ θα παρακολουθήσει το debate μεταξύ των δύο υποψηφίων Manfred Weber  και Alexander Stubb. στη Σύνοδο Κορυφή του Ε.Λ.Κ.

Την Πέμπτη ο Πρόεδρος της Ν.Δ. και η Ελληνική αντιπροσωπεία θα ψηφίσουν για τον υποψήφιο πρόεδρο του Ε.Λ.Κ. για την Προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Στο περιθώριο του Συνεδρίου ο κ. Μητσοτάκης θα έχει σειρά διμερών επαφών. Μεταξύ άλλων θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Jean Claude Juncker, τον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Jurki Katainen, τον πρόεδρο του Λαϊκού Κόμματος της Ισπανίας κ. Pablo Casado και τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ της Κύπρου κ. Αβέρωφ Νεοφύτου./IBNA