Στο Βελιγράδι ο Αλέξης Τσίπρας για τα Χριστούγεννα.

Στο Βελιγράδι ο Αλέξης Τσίπρας για τα Χριστούγεννα.

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, αναχώρησε την Κυριακή για το Βελιγράδι, όπου θα περάσει τις διακοπές των Χριστουγέννων με την οικογένεια του. Ο Αλέξης Τσίπρας αποδέχτηκε την πρόσκληση του Σέρβου Προέδρου Aleksandar Vučić για να τον φιλοξενήσει μαζί με την οικογένεια του κατά την περίοδο των Χριστουγέννων.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές της Σερβίας, η επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στο Βελιγράδι είναι ένα ισχυρό μήνυμα, καθώς είναι η πρώτη ιδιωτική επίσκεψη στο εξωτερικό για τον Έλληνα Πρωθυπουργό με την οικογένεια του από τότε που ανέλαβε Πρωθυπουργός της Ελλάδας. Όπως σημείωσε η ίδια πηγή στο ΙΒΝΑ, η επίσκεψη επιβεβαιώνει τις άριστες διμερείς σχέσεις των δυο χωρών.

Η πρόσκληση του Aleksandar Vučić έγινε κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Αλέξη Τσίπρα στο Βελιγράδι, για την τετραμερή συνάντηση Ελλάδας, Σερβίας, Βουλγαρίας Ρουμανίας στις 9 Δεκεμβρίου 2017. Οι δυο ηγέτες είχαν συναντηθεί ακόμα τρεις φορές μέσα στο 2017, τον Ιανουάριο στο Βελιγράδι στην επίσημη επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στην Σερβία, τον Ιούλιο στη Θεσσαλονίκη για την τριμερή Ελλάδας Σερβίας Βουλγαρίας και τον Οκτώβριο στην Βάρνα για την πρώτη τετραμερή Ελλάδας, Σερβίας, Βουλγαρίας, Ρουμανίας./IBNA