Στις 5 Μαρτίου εκδικάζεται η ένσταση για την προφυλάκιση των δυο Ελλήνων στρατιωτικών

Στις 5 Μαρτίου εκδικάζεται η ένσταση για την προφυλάκιση των δυο Ελλήνων στρατιωτικών

Τους στρατιωτικούς θα επισκεφθούν οι γονείς τους το πρωί της Δευτέρας

Στις 8:30 το πρωί της Δευτέρας 5 Μαρτίου, σύμφωνα με πληροφορίες του ΙΒΝΑ, θα ξεκινήσει η διαδικασία της εκδίκασης της ένστασης για την προφυλάκιση των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στις φυλακές της Αδριανούπολης. Την ένσταση θα καταθεσουν οι συνήγοροι υπεράσπισης των δυο Ελλήνων στρατιωτικών τη Δευτέρα  καθως την Παρασκευή είχε παρέλθει το ωράριο εργασίας,  μετά την απόφαση του Τουρκικού δικαστηρίου να προφυλακίσει τους δυο έλληνες στρατιωτικούς που εισήλθαν παράνομα στην τουρκική επικράτεια και συνελήφθησαν από τις τουρκικές αρχές. Οι συνήγοροι στην ένσταση τους ζητούν την αποφυλάκιση των δυο στρατιωτικών καθώς δεν κρίνουν απαραίτητη την προφυλάκιση τους.

Οι δυο στρατιωτικοί το μεσημέρι της Πέμπτης, κάτω από έντονα καιρικά φαινόμενα, σύμφωνα με τις καταθέσεις τους, έχασαν τον προσανατολισμό τους και πέρασαν τη συνοριακή γραμμή Ελλάδας Τουρκίας, όπου συνελήφθησαν από περίπολο του τουρκικού στρατού. Στη συνέχεια οδηγήθηκαν στο τμήμα της στρατοχωροφυλακής όπου ανακρίθηκαν και οδηγήθηκαν στο δικαστήριο και ακολούθως κατέθεσαν ενώπιον του Εισαγγελέα. Την Παρασκευή το δικαστήριο αποφάσισε την προφυλάκιση των δυο στρατιωτικών μέχρι να παραπεμφθούν σε δίκη, για παράνομη είσοδο στην Τουρκία, ενώ διετάχθη  έρευνα του οπτικοακουστικού υλικού των κινητών τους τηλεφώνων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΙΒΝΑ, στην απόφαση του δικαστηρίου αναφέρεται ότι οι δυο κρατούμενοι μπορούν να δεχτούν επισκέψεις από τους συγγενείς τους μια φορά τη βδομάδα, ενώ είναι σε καθημερινή επαφή με τις προξενικές αρχές.

Στις 9:00 το πρωί της Δευτέρας 5 Μαρτίου, οι γονείς των δυο συλληφθέντων θα περάσουν το συνοριακό πέρασμα των Καστανιών Έβρου και θα τους επισκεφθούν στις φυλακές Αδριανούπολης./IBNA