Στη Σόφια τα σπουδαία. Τσίπρας Zaev συναντώνται στις 17 Μαΐου

Στη Σόφια τα σπουδαία. Τσίπρας Zaev συναντώνται στις 17 Μαΐου

Σε πολύ καλό κλίμα έγινε η συνάντηση των Υπουργών Εξωτερικών της Ελλάδας Νίκου Κοτζιά, του ομολόγου του της πΓΔ της Μακεδονίας Nikola Dimitrov και του Ειδικού Απεσταλμένου του ΓΓ του ΟΗΕ Matthew Nimetz, στο Σούνιο.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του ΙΒΝΑ, η διαδικασία της επίλυσης της διαφοράς για το ονοματολογικό, βρίσκεται στο πιο κρίσιμο σημείο της και η σημερινή συνάντηση άνοιξε το δρόμο για την οριστική λύση της διαφοράς.

Όπως τόνισε ο  Matthew Nimetz στην ενημέρωση των δημοσιογράφων μετά το πέρας των συνομιλιών, η 6ωρη διάρκεια των συζητήσεων, χαρακτηρίστηκε από σοβαρότητα, σκληρή, εντατική και θετική δουλειά, προετοιμάζοντας στην ουσία την συνάντηση του Έλληνα Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον Πρωθυπουργό της πΓΔ της Μακεδονίας Zoran Zaev στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής ΕΕ- Δυτικών Βαλκανίων στις 17 Μαιου 2018 στη Σόφια.

Οι δυο Υπουργοί θα ενημερώσουν τους Πρωθυπουργούς των χωρών για τις τελευταίες συζητήσεις, όπου σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του ΙΒΝΑ, διαμορφώθηκε η μεθοδολογία της οριστικής λύσης του ονοματολογικού./ΙΒΝΑ