Στεφανίδη και Κυριακοπούλου στην κορυφή της Ευρώπης

Στεφανίδη και Κυριακοπούλου στην κορυφή της Ευρώπης

Την κορυφή της Ευρώπης κατέκτησαν στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στίβου στο Βερολίνο η Κατερίνα Στεφανίδη και η Νικόλ Κυριακοπούλου στο άλμα επί κοντό μετά από έναν φανταστικό τελικό.

Σε ελληνική μονομαχία εξελίχθηκε ο τελικός του επί κοντώ στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου που διεξάγεται στο Βερολίνο. Η Κατερίνα Στεφανίδη και η Νικόλ Κυριακοπούλου μετέτρεψαν σε προσωπική υπόθεση τον τελικό και κατέλαβαν τις δύο πρώτες θέσεις του βάθρου.

Αμφότερες ξεπέρασαν τα 4.80μ. και όλα κρίθηκαν στα 4,85μ. Εκεί με την τρίτη της προσπάθεια η Κατερίνα Στεφανίδη, ξεπέρασε τον πήχη και “καθάρισε” το χρυσό μετάλλιο.

Η Κατερίνα Στεφανίδη ξεκίνησε τον αγώνα της από τα 4.65μ., ύψος που πέρασε με την πρώτη, στη συνέχεια άφησε τα 4,70μ. και ξεπέρασε με την πρώτη τα 4.75μ. και τα 4.80μ. εξασφαλίζοντας ένα μετάλλιο. Από την πλευρά της η Νικόλ Κυριακοπούλου ξεκίνησε από τα 4,45μ. τα οποία ξεπέρασε με την πρώτη. Ακολούθως πέρασε με τη δεύτερη τα 4.55μ. και στη συνέχεια με την πρώτη τα 4.65μ., τα 4.70μ. και τα 4.75μ. Στη συνέχεια πέρασε με τη δεύτερη τα 4.80μ. και εξασφάλισε κι εκείνη το μετάλλιο./IBNA