Στα Σκόπια ο Γ.Γ. του ΝΑΤΟ Jens Stoltenberg

Στα Σκόπια ο Γ.Γ. του ΝΑΤΟ Jens Stoltenberg

Στα Σκόπια βρίσκεται από σήμερα το βράδυ ο ο Γ.Γ. του ΝΑΤΟ Jens Stoltenberg,ο οποίος θα έχει αύριο συναντήσεις με τον Πρόεδρο της πΓΔ της Μακεδονίας Gjorge Ivanov  και τον πρωθυπουργό  Zoran Zaev.

Στις συναντήσεις αυτές ο Γ.Γ. του ΝΑΤΟ αναμένεται να εκφράσει για μία ακόμη φορά τη στήριξη της Βορειοτλαντικής Συμμαχίας στη Συμφωνία των Πρεσπών και να επισημάνει την ανάγκη έγκρισης της Συμφωνίας στο δημοψήφισμα που θα διεξαχθεί στην πΓΔ της Μακεδονίας στις 30 Σεπτεμβρίου, προκειμένου η χώρα να κατορθώσει να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ.

Τη στήριξη τους στη Συμφωνία των Πρεσπών και στο επικείμενο δημοψήφισμα αναμένεται να εκφράσουν τις επόμενες ημέρες και ηγέτες ευρωπαϊκών χωρών που θα επισκεφθούν τα Σκόπια για το σκοπό αυτό και πιο συγκεκριμένα ο Αυστριακός Καγκελάριος Sebastian Kurz, ο οποίος αναμένεται στα Σκόπια την Παρασκευή και κυρίως η Καγκελάριος της Γερμανίας Angela Merkel, η οποία  θα επισκεφθεί  την πρωτεύουσα της  πΓΔ της Μακεδονίας το Σάββατο.

Ο Jens Stoltenberg, μετά την ολοκλήρωση των συναντήσεων του αύριο στα Σκόπια θα μεταβεί στην Αθήνα, όπου σύμφωνα με πληροφορίες, θα έχει συνάντηση με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας Αλέξη Τσίπρα, τον οποίο θα ενημερώσει και για την ενταξιακή πορεία της πΓΔ της Μακεδονίας, η οποία ξεκίνησε μετά την πρόσκληση που της απηύθυνε το ΝΑΤΟ, στη Σύνοδο Κορυφής που διεξήχθη στις Βρυξέλλες, στις 12 Ιουλίου 2018./ ΙΒΝΑ