Στα Σκόπια μέσα στους επόμενους μήνες ο Τσίπρας

Στα Σκόπια μέσα στους επόμενους μήνες ο Τσίπρας

Την επίσκεψη του στην Βόρεια Μακεδονία συνοδεία επιχειρηματιών ανακοίνωσε από το βήμα του 4ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών ο Έλληνας πρωθυπουργός. Ο Αλ. Τσίπρας χαρακτήρισε την Συμφωνία των Πρεσπών «ορόσημο για τα Βαλκάνια και την Ευρώπη», προαναγγέλλοντας ότι εντός των επόμενων μηνών θα γίνει ο πρώτος Έλληνας πρωθυπουργός που θα επισκεφτεί επίσημα τα Σκόπια.

Επιπλέον, έκανε γνωστό ότι πρόκειται να διεξαχθεί ιδρυτική σύγκλιση του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας-Βόρειας Μακεδονίας, με στόχο την εμβάθυνση της συνεργασίας σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος όπως το εμπόριο, τις οικονομικές ανταλλαγές, τον τουρισμό, την ενέργεια, τον πολιτισμό αλλά και την στρατιωτική και αστυνομική συνεργασία.

Συνάντηση Κατρούγκαλου-Dimitrov

Στο μεταξύ το Σάββατο στους Δελφούς, ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος θα έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση  με τον υπουργό Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας, Nikola Dimitrov. Σύμφωνα με πληροφορίες αντικείμενο της συνάντησης θα είναι η υλοποίηση της Συμφωνίας των Πρεσπών και η επίλυση τεχνικών προβλημάτων που προκύπτουν στην καθημερινότητα.

Τετ-α-τετ Dimitrov- Θεοδωράκη

Ο ΥΠΕΞ της Βόρειας Μακεδονίας στο περιθώριο του Φόρουμ των Δελφών ειχε συνάντηση και με τον αρχηγό του Ποταμιού, Σταύρο Θεοδωράκη. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Nikola Dimitrov θέλησε να γνωρίσει τον Σταύρο Θεοδωράκη τον οποίο συνεχάρη που παρά τις αντιθέσεις του με τον ΣΥΡΙΖΑ στήριξε την Συμφωνία των Πρεσπών. «Πρέπει να ακούσουμε τους πολίτες και από τις δύο μεριές των συνόρων που θέλουν ανάπτυξη και ασφάλεια και όχι τους εθνικιστές», είπε στην σύντομη συζήτηση τους ο Σταύρος Θεοδωράκης./ΙΒΝΑ