Σημαντικές ελαφρύνσεις για 250.000 μη μισθωτούς ψηφίζει σήμερα η Ελληνική Βουλή

Σημαντικές ελαφρύνσεις για 250.000 μη μισθωτούς ψηφίζει σήμερα η Ελληνική Βουλή

Ακόμη ένα βήμα αποκατάστασης των αδικιών που επέφερε η κρίση και τα μνημόνια στο μεγαλύτερο μέρος της Ελληνικής κοινωνίας γίνεται σήμερα στο Ελληνικό κοινοβούλιο. Περισσότεροι από 250.000 μη μισθωτοί μεταξύ των οποίων αγρότες, ελεύθεροι επαγγελματίες, γιατροί και μηχανικοί, θα δουν ελαφρύνσεις στις εισφορές τους.

Η συζήτηση στην βουλή γίνεται μια ημέρα μετά την κατάθεση του πρώτου “μεταμνημονιακού” προϋπολογισμού, στο πλαίσιο του οποίου προβλέπονται όλα τα θετικά μέτρα που είχε εξαγγείλει ο Έλληνας πρωθυπουργός στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Παίρνοντας τον λόγο ο Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε ότι το νομοσχέδιο επιβεβαιώνει την ανάκαμψη της οικονομίας κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην μη περικοπή των συντάξεων, στην αποκατάσταση των αδικιών για την μεσαία τάξη και τους συνταξιούχους. Ανακοίνωσε μάλιστα ότι στο τέλος του έτους θα διανεμηθεί για τρίτη συνεχή χρονιά το λεγόμενο κοινωνικό μέρισμα σε εκείνους που το έχουν περισσότερη ανάγκη.

Η στήριξη της εργασίας στο προσκήνιο

Για την Αθήνα προϋπόθεση για να συνεχιστεί η θετική πορεία της οικονομίας και της ενίσχυσης της κοινωνίας είναι αφενός η πλεονασματική πορεία του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης και αφετέρου η περαιτέρω μείωση της ανεργίας (στο 18.9% σήμερα από το 27% το 2014) και η αύξηση του κατώτατου μισθού.

Στο πλαίσιο της πολιτικής στρατηγικής της κυβέρνησης να  διορθώσει τις ανισότητες που προκλήθηκαν λόγω των πολιτικών λιτότητας, ο Αλ. Τσίπρας έκανε γνωστό πως, όχι μόνο δεν θα περικοπούν οι συντάξεις, αλλά για 500.000 συνταξιούχους θα υπάρξουν αυξήσεις.

Τσίπρας: Δεν θα επιστρέψουμε ποτέ ξανά σε συνταγές ΔΝΤ

Επικρίνοντας την στάση της Νέας Δημοκρατίας τόνισε ότι αποδείχθηκαν φρούδες οι ελπίδες της αντιπολίτευσης που “καταστροφολογούσε”. Σχολιάζοντας το γεγονός ότι η αξιωματική αντιπολίτευση, αν και χαρακτηρίζει τα μέτρα “παροχές” ενώ μιλόυσε για “νέο τέταρτο μνημόνιο”, τελικά τα ψηφίζει, ο Έλληνας πρωθυπουργός πρότεινε να “βαφτιστούν” τα μέτρα “μέτρα του τετάρτου μνημονίου”. “Είναι το δικό μας μνημόνιο, και δεν είναι με τους δανειστές όπως τα δικά σας, αλλά με το Λαό για τις ανάγκες του”, είπε χαρακτηριστικά, υπογραμμίζοντας πως “δεν θα επιστρέψουμε ποτέ ξανά σε συνταγές ΔΝΤ”.

Τσίπρας και Μητσοτάκης θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους αύριο στην βουλή με αφορμή την ερώτηση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας για το Πανεπιστημιακό άσυλο./IBNA