“Πράσινο φως” για τη δόση

“Πράσινο φως” για τη δόση

«Το Eurogroup επαίνεσε την Ελλάδα για την ολοκλήρωση της 3ης αξιολόγησης» δήλωσε ο πρόεδρος του Eurοgroup Μάριο Σεντένο αμέσως μετά τη συνεδρίαση του Eurogroup το απόγευμα της Δευτέρας.

Ο ίδιος σημείωσε ότι η πρώτη υποδόση ύψους 5,7 δισ. ευρώ αναμένεται να εκταμιευθεί στο β’ μισό του Μαρτίου αφού ολοκληρωθούν οι διαδικασίες των εθνικών κοινοβουλίων. Ο πρόεδρος του Eurogroup είπε ότι οι τεχνικές διαδικασίες για το χρέος προχωρούν αλλά θα υλοποιηθούν μόνο αν η Ελλάδα ολοκληρώσει και τα 88 προαπαιτούμενα της 4ης αξιολόγησης. Πρόσθεσε ότι η χώρα μας θα πρέπει να παρουσιάσει το ολιστικό πρόγραμμα ανάπτυξης (που ήδη ετοιμάζει) στο Eurogroup του Απριλίου.

Μοσκοβισί: Κρίσιμες οι επόμενες 100 μέρες

Στην ανάγκη να μη χαθεί χρόνος τις επόμενες 100 μέρες μέχρι το Eurogroup του Λουξεμβούργου την 21η Ιουνίου, ώστε να υπάρξει μια λύση πακέτο για το Ελληνικό ζήτημα, τόνισε στην ίδια συνέντευξη Τύπου ο Επίτροπος Πιέρ Μοσκοβισί. Ο ίδιος επανέλαβε τη θέση του ότι το καθεστώς μετά τη λήξη του τρίτου προγράμματος τον Αύγουστο «δεν πρέπει να θυμίζει πρόγραμμα» αλλά να συμβολίζει την αλλαγή σελίδας για την Ελλάδα.

Ο επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ σημείωσε ότι ως το τέλος Μαρτίου ο ΕSM αναμένεται να εγκρίνει τα 5,7 δισ. ευρώ ενώ επιβεβαίωσε ότι προχωρούν οι τεχνικές διαδικασίες για το χρέος./IBNA