Ποιος είναι ο πρώην αρχηγός των Μυστικών Υπηρεσιών που συνελήφθη στην πΓΔΜ;

Ποιος είναι ο πρώην αρχηγός των Μυστικών Υπηρεσιών που συνελήφθη στην πΓΔΜ;

Ο Sasho Mijalkov ήταν ο άνθρωπος που είχε πολλή δύναμη κατά τη διάρκεια της προηγούμενης κυβέρνησης σύμφωνα με δήλωση του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SDSM).

Ο Sasho είναι γιος του Jordan Mijalkov, πρώτου υπουργού Εσωτερικών, μετά την ανεξαρτητοποίηση της χώρας και εξάδελφος του πρώην Πρωθυπουργού Nikola Gruevski.

Τα μέσα ενημέρωσης τον θεωρούν επίσης ως τον άνθρωπο με πολλές επιχειρηματικές δραστηριότητες σε πολλούς τομείς. Το ερευνητικό δίκτυο BIRN αναφέρει ότι αυτό το άτομο είχε επίσης εταιρείες στην Τσεχική Δημοκρατία και εξωχώριες εταιρείες στις νήσους Belize. Ο Mijalkov είναι ένας από τους βασικούς εναγόμενους στην λεγόμενη υπόθεση τηλεφωνικών υποκλοπών. Το βράδυ της Τρίτης, ο Mijalkov συνελήφθη στο ξενοδοχείο Marriot στα Σκόπια κατόπιν αιτήματος της Ειδικής Εισαγγελίας, υπό το φόβο ότι θα φύγει από τη χώρα. Ο πρώην επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών τέθηκε υπό κράτηση για περίοδο 30 ημερών. Κατηγορείται για παράνομες υποκλοπές τηλεφωνικών συνδιαλέξεων κατά τη διάρκεια της θητείας του από το 2008 έως το 2015.

Σύμφωνα με την Ειδική Εισαγγελία, κατά την περίοδο αυτή, 4.286 τηλεφωνικοί αριθμοί τέθηκαν υπό παρακολούθηση χωρίς δικαστική απόφαση. Οι υπό παρακολούθηση ήταν πολιτικοί της αντιπολίτευσης, υπουργοί, αξιωματούχοι που ήταν μέλη της προηγούμενης διοίκησης, δημοσιογράφοι, δικαστές και άλλες προσωπικότητες της δημόσιας ζωής. Σύμφωνα με τη δίωξη, ο Mijalkov μαζί με την πρώην υπουργό Εσωτερικών Gordana Jankulovska και άλλους αξιωματούχους εκείνης της περιόδου διέταξαν την καταστροφή του εξοπλισμού επιτήρησης που φυλασσόταν στο υπουργείο Εσωτερικών./IBNA