Πεπεισμένος ο Zaev ότι θα έχει την πλειοψηφία για τις συνταγματικές τροποποιήσεις

Πεπεισμένος ο Zaev ότι θα έχει την πλειοψηφία για τις συνταγματικές τροποποιήσεις

Η κυβέρνηση της ΠΓΔΜ είναι πεπεισμένη ότι οι συνταγματικές τροποποιήσεις που αφορούν την αλλαγή ονόματος θα ψηφιστούν από το κοινοβούλιο. Ο Πρωθυπουργός Zoran Zaev δήλωσε ότι ελπίζει πως οι οκτώ βουλευτές που ψήφισαν υπέρ αυτών των τροπολογιών θα συνεχίσουν να προσφέρουν την υποστήριξή τους, ακόμη και μετά τις συλλήψεις των πρώην ανώτερων στελεχών του VMRO-DPMNE.

«Βλέπω αυτή τη διαδικασία ως διαδικασία πολιτικού διαλόγου μέσω του οποίου μπορούμε να επεκτείνουμε την πλειοψηφία μας. Ελπίζω πραγματικά ότι οι βουλευτές του VMRO-DPMNE θα συνεχίσουν να προσφέρουν την υποστήριξή τους», δήλωσε ο Zaev.

Εν τω μεταξύ, οι βουλευτές της αντιπολίτευσης της πΓΔ της Μακεδονίας που ψήφισαν υπέρ των τροπολογιών, δήλωσαν ότι οι συλλήψεις βλάπτουν τη διαδικασία συμφιλίωσης που έχει ήδη ξεκινήσει, προσθέτοντας ότι προς το παρόν δεν έχει ληφθεί κάποια απόφαση σχετικά με την πορεία δράσης που θα ακολουθηθεί.

Η πρώτη κοινοβουλευτική συνεδρίαση στην οποία θα ψηφιστούν οι συνταγματικές τροπολογίες θα λάβει χώρα την 1η Δεκεμβρίου 2018 και η πλήρης οριστικοποίηση των συνταγματικών τροποποιήσεων αναμένεται να πραγματοποιηθούν έως τα τέλη Ιανουαρίου του 2019./ΙΒΝΑ