ΠΓΔΜ: Την Παρασκευή συνεχίζεται η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για την τροποποίηση του Συντάγματος

ΠΓΔΜ: Την Παρασκευή συνεχίζεται η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για την τροποποίηση του Συντάγματος

Την Παρασκευή θα συνεχιστεί η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής επί της πρότασης της κυβέρνησης του Zoran Zaev σχετικά με την έναρξη των διαδικασίων για την τροποποίηση του Συντάγματος της πΓΔ της Μακεδονίας,  γνωστοποίσε ο Πρόεδρος της Βουλής, Talat Xhaferi.

Κατά την σημερινή τρίτη ημέρα της συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής επί της πρότασης για την αλλαγή του Συντάγματος δεν σημειώθηκε καμία μετακίνηση των κομμάτων από τις γνωστές θέσεις τους.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης VMRO-DPMNE ζήτησε σήμερα να ολοκληρωθεί άμεσα η συζήτηση αυτή στην Ολομέλεια της Βουλής, η οποία ξεκίνησε την Δευτέρα και σύμφωνα με τον Κανονισμό του Κοινοβουλίου μπορεί να διαρκέσει μέχρι δέκα ημέρες.

Το VMRO-DPMNE σε σχετική του  ανακοίνωσή του εκτίμησε ότι έχουν ειπωθεί όλα και ότι δεν υπάρχει ανάγκη περαιτέρω συζήτησης σε σχέση με τις προτεινόμενες συνταγματικές αλλαγές και την Συμφωνία των Πρεσπών.

Για τον λόγο αυτό, οι εναπομείναντες βουλευτές του VMRO-DPMNE, που είχαν εγγραφεί στον κατάλογο των ομιλητών, στη συζήτηση που διεξάγεται στην Ολομέλεια της Βουλής αποφάσισαν να αποποιηθούν του δικαιώματος συμμετοχής στη συζήτηση.

Ταυτοχρόνως, το VMRO-DPMNE απηύθυνε έκκληση στους βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας να μην συνεχιστούν οι ομιλίες και να προχωρήσει η ψηφοφορία επί της πρότασης της Κυβέρνησης για τις συνταγματικές αλλαγές./ IBNA