ΠΓΔΜ: Την παραίτηση της κυβέρνησης του Zoran Zaev ζήτησαν υποστηρικτές του VMRO

ΠΓΔΜ: Την παραίτηση της κυβέρνησης του Zoran Zaev ζήτησαν υποστηρικτές του VMRO

Την παραίτηση της κυβέρνησης του Zoran Zaev ζήτησαν περίπου 3.000 υποστηρικτές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης VMRO-DPMNE, που συμμετείχαν σήμερα το βράδυ σε αντικυβερνητική διαδήλωση που οργάνωσε το κόμμα αυτό στο κέντρο των Σκοπίων.

Ο αρχηγός του VMRO-DPMNE Hristijan Mickoski μιλώντας στους υποστηρικτές του κόμματός του, κατηγόρησε την κυβέρνηση του  Zoran Zaev ότι στον ενάμισι χρόνο που βρίσκεται στην εξουσία «κατέστρεψε τη χώρα».

Ο Mickoski εξαπέλυσε δριμεία κριτική στον Zoran Zaev για τις οικονομικές πολιτικές που εφαρμόζει η κυβέρνηση, υποστηρίζοντας ότι αυτές οδηγούν σε μαζική φτωχοποίηση του πληθυσμού της χώρας.

Ακόμη, ο αρχηγός του VMRO-DPMNE επανέλαβε τις κατηγορίες του κατά του πρωθυπουργού της χώρας για την υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών, ισχυριζόμενος ότι με αυτήν υπονομεύονται τα εθνικά συμφέροντα της χώρας.

O Hristijan Mickoski ανήγγειλε ότι αντικυβερνητικές διαδηλώσεις θα λαμβάνουν χώρα κάθε Τετάρτη, μπροστά από το κτήριο της κυβέρνησης στα Σκόπια, ενώ ανάλογες διαδηλώσεις θα διοργανώνονται τα σαββατοκύριακα σε άλλες πόλεις της χώρας.

Η αποψινή διαδήλωση του VMRO- DPMNE στα Σκόπια συνέπεσε με την επέτειο της σύλληψης δεκάδων βουλευτών και υποστηρικτών της κόμματος για ανάμειξή τους στα βίαια επεισόδια που έλαβαν χώρα μέσα την Βουλή της χώρας στις 27 Απριλίου του 2017.

Τότε, εκατοντάδες εθνικιστές είχαν εισέλθει στη Βουλή, προσπαθώντας να αποτρέψουν την εκλογή αλβανόφωνου Προέδρου της Βουλής και να εμποδίσουν την δρομολόγηση σχηματισμού κυβέρνησης από τον Zoran Zaev.

Οι διώξεις για τα βίαια εκείνα επεισόδια παραμένουν αντικείμενο έντονης πολιτικής αντιπαράθεσης, με την αντιπολίτευση να κατηγορεί την κυβέρνηση πως χρησιμοποιεί τα κατηγορητήρια ως εργαλείο για άσκηση πιέσεων, ώστε να εξασφαλίσει την κοινοβουλευτική πλειοψηφία που χρειάζεται για την συνταγματική αναθεώρηση που προβλέπει η συμφωνία των Πρεσπών./IBNA

(Φωτο: Boris Grdanoski)