ΠΓΔΜ: Ο Gjorge Ivanov κάλεσε τους βουλευτές του κυβερνητικού συνασπισμού να απορρίψουν τη Συμφωνία των Πρεσπών

ΠΓΔΜ: Ο Gjorge Ivanov κάλεσε τους βουλευτές του κυβερνητικού συνασπισμού να απορρίψουν τη Συμφωνία των Πρεσπών

Ο Πρόεδρος της πΓΔ της Μακεδονίας Gjorge Ivanov, κατά την σημερινή, ετήσια ομιλία του στο Κοινοβούλιο της χώρας, κάλεσε τους βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας  «να αντλήσουν δυνάμεις και να απορρίψουν την Συμφωνία των Πρεσπών, καθώς και τις τροπολογίες για αλλαγή του Συντάγματος της χώρας».

Ο Πρόεδρος της πΓΔ της Μακεδονίας άσκησε δριμεία κριτική στην κυβέρνηση του Zoran Zaev για την υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών, ισχυριζόμενος ότι «αυτή βάζει τέλος στην Δημοκρατία της Μακεδονίας και διαγράφει τη νομική υπόσταση του μακεδονικού λαού».

«Η Συμφωνία παραβιάζει μία διάταξη του εσωτερικού δικαίου που είναι κεφαλαιώδους σημασίας. Το κείμενο της Συμφωνίας των Πρεσπών ετοιμάστηκε χωρίς εθνική συναίνεση, δίχως να γνωρίζω και δίχως να έχω δώσει την συγκατάθεσή μου ως Πρόεδρος» πρόσθεσε.

Υποστήριξε ακόμη ότι η κυβέρνηση του Zoran Zaev αγνόησε το μεγάλο ποσοστό των πολιτών της χώρας που απείχαν από το δημοψήφισμα της 30ης Σεπτεμβρίου και προχωρά στην υλοποίηση της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Η σημερινή, ετήσια ομιλία του Γκιόργκι Ιβάνοφ στη Βουλή με την ιδιότητα του Προέδρου της χώρας ήταν η τελευταία του, καθώς η θητεία του λήγει τον ερχόμενο Μάϊο και ο ίδιος δεν έχει δικαίωμα να είναι και πάλι υποψήφιος για το αξίωμα του Προέδρου της χώρας, καθώς διανύει ήδη δύο θητείες. /IBNA