ΠΓΔΜ: Ο Πρόεδρος της χώρας Gjorge Ivanov θα απέχει από το δημοψήφισμα

ΠΓΔΜ: Ο Πρόεδρος της χώρας Gjorge Ivanov θα απέχει από το δημοψήφισμα

Την απόφασή του να απέχει από το δημοψήφισμα για την επίλυση του ζητήματος της ονομασίας γνωστοποίησε ο Πρόεδρος της πΓΔ της Μακεδονίας Gjorge Ivanov.

O Πρόεδρος της χώρας, μιλώντας σε εκδήλωση ομογενειακής οργάνωσης στη Νέα Υόρκη επανέλαβε τον ισχυρισμό ότι η Συμφωνία των Πρεσπών είναι επιζήμια για τα εθνικά συμφέροντα της χώρας και πρόσθεσε ότι κατά την ανάληψη των καθηκόντων του έχει ορκιστεί ότι θα τηρήσει το Σύνταγμα και τους νόμους.

«Η εντολή που έλαβα από τους πολίτες της χώρας και μάλιστα δύο φορές, είναι να μην επιτρέψω αλλαγή του Συντάγματος, με σκοπό την αλλαγή του συνταγματικού ονόματος και να μην αποδεχτώ ιδέες και προτάσεις που θα απειλήσουν την μακεδονική εθνική ταυτότητα, την μακεδονική γλώσσα και το μακεδονικό μοντέλο συμβίωσης. Θα τηρήσω στο ακέραιο τις υποσχέσεις αυτές και για τον λόγο αυτό δεν θα προσέλθω να ψηφίσω» ανέφερε ο Gjorge Ivanov.

Ο Πρόεδρος της  πΓΔ της Μακεδονίας βρίσκεται τις ημέρες αυτές στη Ν. Υόρκη για να συμμετάσχει στις εργασίες της της 73ης  Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Το ερώτημα του δημοψηφίσματος στο οποίο θα κληθούν να απαντήσουν  στις 30 Σεπτεμβρίου οι ψηφοφόροι της πΓΔ της Μακεδονίας θα έχει την εξής διατύπωση:  «Είστε υπέρ της ένταξης στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ με αποδοχή της Συμφωνίας ανάμεσα στη Δημοκρατία της Μακεδονίας και την Ελλάδα;».