ΠΓΔΜ: Μήνυμα στήριξης του δημοψηφίσματος από την Mogherini

ΠΓΔΜ: Μήνυμα στήριξης του δημοψηφίσματος από την Mogherini

H Ύπατη Εκπρόσωπος ΚΕΠΠΑ της ΕΕ, Federica Mogherini κάλεσε σήμερα τους πολίτες της  πΓΔ της Μακεδονίας να προσέλθουν μαζικά στις κάλπες που θα στηθούν στις 30 Σεπτεμβρίου για το δημοψήφισμα σχετικά με την συμφωνία επίλυσης του ζητήματος της ονομασίας.

Η επικεφαλής της διπλωματίας της ΕΕ, μετά τη συνάντηση που είχε σήμερα στα Σκόπια με τον πρωθυπουργό της πΓΔ της Μακεδονίας Zoran Zaev διεμήνυσε ότι οι πόρτες της ΕΕ παραμένουν ανοιχτές για τη χώρα και κάλεσε τους πολίτες να αδράξουν την ευκαιρία που τους παρουσιάζεται και στο δημοψήφισμα να λάβουν την απόφαση εκείνη που εγγυάται ανάπτυξη και ένα καλύτερο μέλλον για τη χώρα.

Η Federica Mogherini σημείωσε ότι όλη η Ευρώπη χαιρέτισε την “ιστορική” Συμφωνία των Πρεσπών και πρόσθεσε ότι αισθάνεται περήφανη που παραβρέθηκε στην υπογραφή της Συμφωνίας αυτής, στις 17 Ιουνίου, στις Πρέσπες.

Η επίσκεψη αυτή της Federica Mogherini στα Σκόπια εντάσσεται στο πλαίσιο επισκέψεων που πραγματοποιούν ηγέτες ξένων χωρών και αξιωματούχοι διεθνών οργανισμών, προκειμένου να εκφράσουν τη στήριξη τους στη Συμφωνία των Πρεσπών, ενόψει του δημοψηφίσματος στην πΓΔ της Μακεδονίας.

Το ερώτημα του δημοψηφίσματος στο οποίο θα κληθούν να απαντήσουν οι ψηφοφόροι της πΓΔ της Μακεδονίας θα έχει την εξής διατύπωση:  «Είστε υπέρ της ένταξης στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ με αποδοχή της Συμφωνίας ανάμεσα στη Δημοκρατία της Μακεδονίας και την Ελλάδα;»./IBNA

(Photo: Boris Grdanoski)