ΠΓΔΜ: Λυπούμαστε που τα σχόλιά μας κατανοήθηκαν με άλλο τρόπο

ΠΓΔΜ: Λυπούμαστε που τα σχόλιά μας κατανοήθηκαν με άλλο τρόπο

Επίσημες πηγές από την κυβέρνηση της πΓΔ της Μακεδονίας εκφράζουν τη λύπη τους για το αν οι δηλώσεις της έγιναν κατανοητές με οποιοδήποτε άλλο τρόπο.

Το πλήρες κείμενο:

“Είμαστε αποφασισμένοι να εφαρμόσουμε πλήρως τη συμφωνία των Πρεσπών και όλες οι ενέργειες και οι δηλώσεις μας γίνονται με καλή τη πίστη για να υποστηρίξουν τη συμφωνία.

Ως χώρα που φιλοδοξεί να ενταχθεί στην ΕΕ, καταλαβαίνουμε ότι οι χώρες φροντίζουν τους δικούς τους πολίτες και οι χώρες στα Βαλκάνια δεν παρεμβαίνουν στις γειτονικές χώρες για οποιοδήποτε θέμα.

Θέλουμε να υπογραμμίσουμε το άρθρο 4 (3) της συμφωνίας των Πρεσπών ότι δεσμευόμαστε να μην παρέμβουμε στις εσωτερικές υποθέσεις της Ελλάδας, μεταξύ άλλων για την προστασία των δικαιωμάτων οποιουδήποτε ατόμου που δεν είναι πολίτης μας.

Με αυτό το σκεπτικό, είναι κατανοητό ότι οι πολιτικές για τη γλώσσα και στις δύο χώρες δεν καθορίζονται από τη συμφωνία Πρεσπών.

Κατανοούμε και σεβόμαστε ότι το ζήτημα των γλωσσών που διδάσκονται στην Ελλάδα είναι ένα ζήτημα εσωτερικών υποθέσεων και εσωτερικής πολιτικής.

Ο πρωθυπουργός Zaev είναι πλήρως αφοσιωμένος σε μια πολιτική προσέγγιση που φέρνει τις ευρωπαϊκές αξίες στην περιοχή των Βαλκανίων και δεσμεύεται να βελτιώσει τις σχέσεις καλής γειτονίας. Λυπούμαστε που τα σχόλιά του κατανοήθηκαν με οποιονδήποτε άλλο τρόπο “./ IBNA