πΓΔΜ: Η τουρκική πρεσβεία κατηγορεί την κυβέρνηση της πΓΔΜ ότι επιδοτεί εφημερίδα που φέρεται να πρόσκειται στον Γκιουλέν

πΓΔΜ: Η τουρκική πρεσβεία κατηγορεί την κυβέρνηση της πΓΔΜ ότι επιδοτεί εφημερίδα που φέρεται να πρόσκειται στον Γκιουλέν

Η εβδομαδιαία εφημερίδα των Σκοπίων “Zaman”, η οποία κυκλοφορεί στην τουρκική γλώσσα ανακοίνωσε σήμερα ότι αποποιείται της οικονομικής βοήθειας που έλαβε από την κυβέρνηση της πΓΔ της Μακεδονίας, στο πλαίσιο του προγράμματος επιδότησης του Τύπου της χώρας.

Είχε προηγηθεί έντονη αντίδραση της πρεσβείας της Τουρκίας στα Σκόπια, η οποία θεώρησε «απαράδεκτη» την απόφαση της κυβέρνησης της πΓΔ της Μακεδονίας να επιδοτήσει, μεταξύ άλλων, μία εφημερίδα, η οποία, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της τουρκικής πρεσβείας,  συνδέετεται με το δίκτυο του Φετουλάχ Γκιουλέν.

«Θεωρούμε σκανδαλώδη και απαράδεκτη την απόφαση της κυβέρνησης της Δημοκρατίας της Μακεδονίας να παράσχει οικονομική βοήθεια σε εφημερίδα του FETO. Αναμένουμε από την κυβέρνηση να αναθεωρήσει την απόφασή της αυτή» σημειώνεται σε ανακοίνωση της πρεσβείας της Τουρκίας στα Σκόπια.

Αμέσως μετά την ανακοίνωση, η σύνταξη της “Zaman” εξέφρασε τη λύπή της για την αντίδραση αυτή της τουρκικής πρεσβείας στα Σκόπια  και σημείωσε ότι είναι εντελώς παράλογοι οι ισχυρισμοί της τουρκικής κυβέρνησης σχετικά με την απόπειρα του στρατιωτικού πραξικοπήματος στην Τουρκία, το 2016.

Η εφημερίδα γνωστοποίησε, ότι λόγω της αρνητικής εκστρατείας εις βάρός της και με σκοπό να διαφυλάξει το κύρος της, αποποιείται της οικονομικής βοήθειας που έλαβε από την κυβέρνηση της πΓΔ της Μακεδονίας.

Τις επιθέσεις κατά της Zaman καταδίκασε και η Ένωση Δημοσιογράφων της πΓΔ της Μακεδονίας.

Η εφημερίδα των Σκοπίων “Zaman”, κυκλοφορεί εδώ και 25 χρόνια στην τουρκική γλώσσα. Πρόσφατα έλαβε οικονομική βοήθεια ύψους 15.000 ευρώ από την κυβέρνηση της πΓΔ της Μακεδονίας, στο πλαίσιο στήριξης του έντυπου Τύπου στη χώρα./IBNA