ΠΓΔΜ: Δυσαρέσκεια Ivanov για έλλειψη ενημέρωσης από Zaev σχετικά με τις διαπραγματεύσεις για το όνομα

ΠΓΔΜ: Δυσαρέσκεια Ivanov για έλλειψη ενημέρωσης από Zaev σχετικά με τις διαπραγματεύσεις για το όνομα

Τη δυσαρέσκεια του για μη ενημέρωσή του σχετικά με την πορεία των διαπραγματεύσεων για την εξεύρεση λύσης στο ζήτημα της ονομασίας, εξέφρασε ο Πρόεδρος της πΓΔ της Μακεδονίας, Gjorge Ivanov.

Tο Γραφείο του Προέδρου της χώρας, σε ανακοίνωση που έστειλε σε ΜΜΕ των Σκοπίων, αναφέρει ότι ο Gjorge Ivanov δεν έχει ενημερωθεί  από την κυβέρνηση του Zoran Zaev σχετικά με το συμφωνημένο πλαίσιο για την επίλυση του θέματος της ονομασίας, στο οποίο αναφέρθηκε χθες ο υπουργός Εξεωτερικών της πΓΔ της Μακεδονίας, Nikola Dimitrov.

O Gjorge Ivanov, ο οποίος προέρχεται από το αντιπολιτευόμενο κόμμα VMRO-DPMNE έχει εκφράσει και άλλες φορές τη δυσαρέσκεια του για έλλειψη ενημέρωσής του, όλο το τελευταίο διάστημα που διαρκούν οι διαπραγματεύσεις για την εξεύρεση λύσης στο ζήτημα της ονομασίας.

Στο μεταξύ, ο τηλεοπτικός σταθμός των Σκοπίων «Telma», επικαλούμενος διπλωματικές πηγές της χώρας, μετέδωσε σήμερα ότι το όνομα που συζητείται μεταξύ Αθηνών και Σκοπίων είναι  κατά πάσα πιθανότατα το «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας»  (Republika Severna Makedonija). Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό, η έκβαση σχετικά με την τύχη της ονομασίας αυτής θα κριθεί αύριο ή τις επόμενες ημέρες κατά, τις συνομιλίες που θα έχουν οι πρωθυπουργοί της Ελλάδας, Αλέξης Τσίπρας και της  πΓΔ της Μακεδονίας,  Zoran Zaev.

Ωστόσο, υψηλόβαθμη κυβερνητική πηγή των Σκοπίων ανέφερε στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων  “ΜΙΑ” ότι όλες οι πιθανές εκδοχές για την εξεύρεση λύσης στο θέμα του ονόματος παραμένουν ανοιχτές και πως  καμία από τις προταθείσες ονομασίες δεν είναι “φαβορί”.

Η ίδια πηγή ανέφερε ότι τις επόμενες ημέρες θα γίνει γνωστή η ημερομηνία συνάντησης των πρωθυπουργών της Ελλάδας Αλέξη Τσίπρα και της πΓΔ της Μακεδονίας,  Zoran Zaev , «κατά τη διάρκεια της οποίας θα οριστικοποιηθούν οι κρίσιμες λεπτομέρειες της λύσης».