ΠΓΔΜ: Ένταλμα σύλληψης κατά του Nikola Gruevski

ΠΓΔΜ:  Ένταλμα σύλληψης κατά του Nikola Gruevski

Ένταλμα σύλληψης κατά του πρώην πρωθυπουργού της πΓΔ της Μακεδονίας Nikola Gruevski εξέδωσε το απόγευμα της Δευτέρας η αστυνομία της χώρας, κατόπιν σχετικού αιτήματος των αρμόδιων δικαστικών αρχών.

Το ένταλμα εκδόθηκε προκειμένου να εκτίσει ο πρώην πρωθυπουργός την ποινή φυλάκισης δύο ετών, που του επέβαλε δευτεροβάθμιο δικαστήριο τον περασμένο μήνα.

Μετά την έκδοση του εντάλματος, η αστυνομία μετέβη δύο φορές στο σπίτι του Gruevski, στα Σκόπια,  όμως αυτός δεν βρισκόταν εκεί.

Σημειώνται ότι την περασμένη Παρασκευή  το Δικαστικό Συμβούλιο του τμήματος για την διαφθορά και το οργανωμένο έγκλημα του Πρωτοδικείου Σκοπίων απέρριψε την αίτηση του Nikola Gruevski για αναστολή εκτέλεσης της ποινής φυλάκισης που του έχει επιβληθεί.

Η απόφαση του Δικαστικού Συμβουλίου είναι άμεσα εκτελεστή, που σημαίνει ότι ο Gruevski θα έπρεπε να παρουσιαστεί αμέσως στις φυλακές των Σκοπίων προκειμένου να εκτίσει την ποινή του. Ωστόσο οι δικαστικοί κλητήρες δεν μπόρεσαν να τον εντοπίσουν προκειμένου να του επιδώσουν την σχετική απόφαση, με αποτέλεσμα η αστυνομία να εκδώσει ένταλμα σύλληψής του.

Στις αρχές Οκτωβρίου, το Εφετείο των Σκοπίων είχε επικυρώσει την ποινή φυλάκιση δύο ετών εις βάρος του Nikola Gruevski ,  σχετικά με υπόθεση που αφορά την προμήθεια πολυτελούς τεθωρακισμένου οχήματος από το κράτος, αξίας 600.000 ευρώ, την περίοδο που αυτός ήταν πρωθυπουργός…/IBNA