Ο Nikola Gruevski κυκλοφορεί…άνετος στην Βουδαπέστη

Ο Nikola Gruevski κυκλοφορεί…άνετος στην Βουδαπέστη

Βίντεο και φωτογραφίες με τον πρώην πρωθυπουργό της πΓΔ της Μακεδονίας Nikola Gruevski να κυκλοφορεί … άνετος και ωραίος στην Βουδαπέστη, είδαν το φως της δημοσιότητας.

Σε βίντεο που παρουσίασε η ουγγρική ιστοσελίδα 24.hu, ο Gruevski γευματίζει σε ένα γνωστό εστιατόριο της Βουδαπέστης με άλλα δύο άτομα. Μετά το γεύμα, ο  Gruevski  βγαίνει από το εστιατόριο και  μπαίνει σε αυτοκίνητο που τον περιμένει απ΄έξω, με οδηγό.

Ο δημοσιογράφος προσπαθεί να θέσει στον Gruevski  κάποιες ερωτήσεις, αλλά δεν λαμβάνει απάντηση, καθώς αυτός μπαίνει βιαστικά στο αυτοκίνητο.

– Πώς φτάσατε στην Ουγγαρία, κ. Γκρούεφσκι; Ποιος σας βοήθησε να διαφύγετε; – ρωτά ο δημοσιογράφος τον Gruevski , αλλά δεν λαμβάνει απαντήσεις.

Χθες, άλλη μια φωτογραφία του Gruevski  εμφανίστηκε, την ώρα που αυτός περπατά αμέριμνος στο κέντρο της Βουδαπέστης. Τη φωτογραφία τράβηξε και ανέβασε στον λογαριασμό του στο Twitter ο Daniel Nolan, ανταποκριτής του Guardian στην ουγγρική πρωτεύουσα.

Ο Gruevski  διέφυγε πριν από ένα μήνα από την πΓΔΜ της Μακεδονίας, για να μην εκτίσει ποινή φυλάκισης δύο ετών που του επέβαλε δικαστήριο στα Σκόπια.  Κατέφυγε στην Ουγγαρία, όπου του χορηγήθηκε πολιτικό άσυλο./IBNA