Ο Νίκος Χριστοδουλίδης στη Βιέννη για το Άτυπο Συμβούλιο Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ

Ο Νίκος Χριστοδουλίδης στη Βιέννη για το Άτυπο Συμβούλιο Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ

Ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Χριστοδουλίδης, μεταβαίνει σήμερα στην Αυστρία για να συμμετάσχει στο Άτυπο Συμβούλιο των Υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Gymnich), το οποίο θα πραγματοποιηθεί στη Βιέννη μεταξύ 30 – 31 Αυγούστου.

Κατά τις εργασίες του Συμβουλίου, οι Υπουργοί Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα έχουν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις για μια σειρά ζητημάτων που αφορούν στις εξωτερικές σχέσεις της ΕΕ. Συγκεκριμένα, κατά την πρώτη ημέρα εργασιών, θα συζητηθούν οι τελευταίες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και οι διατλαντικές σχέσεις. Αύριο, οι Υπουργοί θα συζητήσουν για τα Δυτικά Βαλκάνια, ενώ στην τελευταία ενότητα, που διεξάγεται με τη συμμετοχή και των Υπουργών Εξωτερικών των υποψηφίων για ένταξη χωρών, θα συζητηθούν ζητήματα αποτελεσματικής πολυμέρειας.

Στο περιθώριο του Gymnich, ο Υπουργός Εξωτερικών θα έχει ξεχωριστή συνάντηση με τον Βρετανό ομόλογο του κ. Jeremy Hunt, κατά τη διάρκεια της οποίας αναμένεται να συζητηθούν το Κυπριακό, το Brexit και θέματα που άπτονται των διμερών σχέσεων της Κυπριακής Δημοκρατίας και του Ηνωμένου Βασιλείου.

Ο κ. Χριστοδουλίδης επιστρέφει στην Κύπρο στις 31 Αυγούστου./ΙΒΝΑ